لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۴۷

درگیری طالبان و نیروهای مرزی ایران؛ منابع خبری ایران تصرف چند پاسگاه‌ توسط طالبان را تکذیب می‌کنند


مرز ایران و افغانستان - آرشیو
مرز ایران و افغانستان - آرشیو

بر اساس گزارش‌ برخی منابع خبری، روز چهارشنبه ۱۰ آذر میان طالبان و نیروهای مرزبانی ایران در مرزهای شرقی کشور درگیری‌هایی رخ داده است. یک منبع خبری در افغانستان می‌گوید چند پاسگاه ایران توسط نیروهای طالبان تصرف شده، اما منابع خبری در ایران از جمله اعتمادآنلاین به نقل از یک منبع محلی این ادعا را تکذیب کرده اند.

آماج‌نیوز، در توییتر ویدئویی منتسب به این درگیری‌ها منتشر کرد و نوشت منابع این رسانه تأیید کرده‌اند «پاسگاه‌های دوست محمد و بالا سیاه چشمان، هم‌مرز با ولسوالی کنگ ولایت نیمروز به تصرف نیروهای طالبان درآمده است.»

خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران، محل این درگیری‌ها را «در منطقه شغالک در نزدیک ولایت نیمروز» اعلام کرده و آن را «بر سر یک سوءتفاهم مرزی» دانسته است.

تسنیم نوشته «ایران در حال توجیه طالبان نسبت به خط مرزی است.»

همچنین سارا معصومی، خبرنگار روزنامه اعتماد، به نقل از یک منبع محلی نوشت: «تنش مرزي ميان نيروهای مرزبانی ايران با شبه نظاميان طالبان» با «هدف قرار دادن كشاورزان ايرانی» آغاز شده است.

خبرنگار اعتماد می‌گوید ايران یک دیوار چندکیلومتری را برای «جلوگيری از ورود اشرار» در عمق خاک خود کشیده اما طالبان مدعی است که این دیوار در منطقه صفر مرزی است و بر همین اساس كشاورزان ايرانی را که «برای سركشی به زمين‌های خود در حد فاصل ديوار تا نقطه صفر مرزی رفته بودند، هدف قرار داد.»

بنا بر این گزارش، در حال حاضر طالبان حملات خود را متوقف كرده و «آمار مجروحان احتمالی در دست بررسی است.»

ساعاتی پس از انتشار خبر این درگیری، سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل در توییتی به نقل از سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه این کشور نوشت «اختلاف مرزی» باعث تیراندازی در حوزه مرز سیستان شد و «با هماهنگی مرزبانان دوطرف» به پایان رسیده است.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی دولت افغانستان، نیز در توییتر خود با تایید خبر درگیری مرزی در ولایت نیمروز بین «محافظین سرحد افغان و ایرانی» اعلام کرد این درگیری «کنترل» شده است.

شورای پناهندگان نروژ «ان آر سی»، ماه گذشته اعلام کرد که از هنگام تصرف کابل توسط طالبان در ماه اوت، روزانه بین چهار تا پنج هزار افغانستانی وارد خاک ایران شده‌اند، و انتظار می‌رود که صدها هزار نفر دیگر در زمستان آینده وارد این کشور شوند.

XS
SM
MD
LG