به گزارش رویترز، نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، روز یکشنبه گفت که این کشور نگران است که ایران در مذاکرات احیای توافق هستهای با قدرتهای جهانی از کاهش تحریمها برخوردار شود، اما به اندازه کافی پروژههای دارای قابلیت ساخت بمب هستهای را متوقف نکند.
مذاکره کنندگان ایران و قدرتهای جهانی قرار است روز دوشنبه در وین گرد هم آیند تا آخرین تلاش خود را برای نجات توافق هستهای انجام دهند، توافقی که ایالات متحده در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری وقت آمریکا، در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد و تحریم ها علیه ایران را بار دیگر اعمال کرد. با خروج آمریکا این توافق بارها از سوی تهران نقض شد.
اسرائیل طرف مذاکرات با ایران نیست، و با تواق اصلی سال ۲۰۱۵ برجام مخالفت کرده است زیرا دامنه و مدت آن را بسیار محدود میداند.
رهبران اسرائیل از مدتها قبل تهدید کردهاند که اگر دیپلماسی با ایران برای بازداشتن آن از دستیابی به سلاح هستهای به بنبست برسد، علیه ایران اقدام نظامی خواهند کرد.
جمهوری اسلامی می گوید هدف بلندپروازیهای هستهایاش صلحآمیز است.
بنت در اظهارات تلویزیونی به کابینه خود گفت: «اسرائیل از آمادگی برای رفع تحریمها و اجازه دادن به ورود میلیاردها دلار به ایران در ازای محدودیتهایی که در حوزه هستهای راضی کننده نخواهد بود، بسیار نگران است.»
نخست وزیر اسرائيل گفت: «این پیامی است که ما به هر شکلی، چه به آمریکاییها و چه به دیگر کشورهای مذاکرهکننده با ایران، میدهیم.»
انتظار از پیشرفت در مذاکرات با ایران اندک است؛ زیرا فعالیتهای غنیسازی اورانیوم ایران در تلاشی آشکار برای به دست آوردن اهرم فشار در مذاکرات علیه غرب تشدید شده است.
شش دور مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا بین ماههای آوریل و ژوئن برگزار شد. دور هفتم پس از وقفهای در پی انتخاب شدن ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهوری ایران، از دوشنبه ۸ آذر آغاز میشود.