وزارت خزانهداری آمریکا میگوید رمزارزها، که از آنها به عنوان ارزهای دیجیتال نیز یاد میشود، ممکن است اثربخشی تحریمهای آمریکا را تضعیف کنند.
وزارت خزانهداری آمریکا ایالات متحده پس از بررسی نظام تحریمهای ایالات متحده، روز دوشنبه گزارشی را تحت عنوان «بررسی تحریمهای ۲۰۲۱ وزارت خزانهداری» منتشر کرد.
این وزارتخانه در بخشی از این گزارش چنین نتیجهگیری کرده است که «تحریمها اگرچه همچنان ابزاری لازم و موثر در عرصه سیاست هستند، با چالشهای جدید - از جمله افزایش خطرات ناشی از نظامهای جدید پرداخت، استفاده روزافزون از داراییهای دیجیتال، و مجرمان سایبری - نیز روبرو هستند.»
تحریمهای خزانه داری آمریکا با مسدود کردن استفاده افراد، مقامات دولتی یا شرکتهای هدف تحریمها از سیستم مالی ایالات متحده کار میکند و به این ترتیب در واقع دسترسی آنها به نظام بانکداری یا سود حاصل از تجارت در بیشتر جهان مسدود میشود.
در گزارش خزانهداری آمریکا با تاکید بر موفقیتآمیز بودن تحریمهایی که آن وزارتخانه در هماهنگی نزدیک با وزارت خارجه «برای تامین امنیت ملی» اعمال کرده، به جلوگیری از استفاده ایران از نظام مالی بین المللی و بازارهای تجاری برای ایجاد درآمد از راه فروش نفت و دیگر اقداماتی که «از فعالیتهایی گسترش هستهای و موشکهای بالستیک» جمهوری اسلامی و نیز حمایت آن از «فعالیتهای تروریستی» پشتیبانی میکند، به عنوان نمونهای از این موفقیت اشاره شده است. در این بیانیه آمده است که این تحریمها ایران را وادار کرد که در سال ۲۰۱۵ سر میز مذاکره درباره برنامه هستهای خود بنشیند.
بنا بر این گزارش، اما ارزهای دیجیتالی و بسترهای پرداخت جایگزین «به عناصر تبهکار فرصت میدهند که وجوه خود را خارج از نظام مالی سنتی مبتنی بر دلار، نگهداری و منتقل کنند.»
ارزهای دیجیتال متنوعی وجود دارند که یکی از معروفترین آنها بیتکوین است. تغییرات قیمت این رمزارزها بسیار زیاد است و هرگونه نشانههای احتمالی از سوی دولتها مبنی بر محدود کردن این ارزهای دیجیتال میتواند بر قیمت روزانه آنها اثرات زیادی بگذارد.