لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۴

کرونا در ایران - مرگ ۶۱۴ تن دیگر و شیوع قارچ سیاه؛ هشدار کنشگران نسبت به «بروز یک فاجعه ملی» در کشور


وضعیت شیوع کرونا در استان سیستان و بلوچستان بحرانی است
وضعیت شیوع کرونا در استان سیستان و بلوچستان بحرانی است

بنا بر اعلام وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران، طی ۲۴ ساعت، از ۵ شهریور تا ۶ شهریورماه، ۲۶ هزار و ۳۴ تن در ایران به کرونا مبتلا شدند و در این زمان، ۶۱۴ بیمار مبتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند.

بر اساس آمار اعلام‌ شده از سوی مراجع رسمی در ایران، تاکنون دست‌کم ۱۰۵ هزار و ۹۰۱ تن از ایرانیان در اثر ابتلا به این ویروس جان باخته‌اند.

به گزارش وزارت بهداشت، در حال حاضر ۳۰۶ شهر در ایران از نظر میزان گستردگی ویروس کرونا، در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر نارنجی، و ۳۲ شهر نیز در شرایط زرد قرار دارند.

همچنین بنا بر آمار منتشرشده از سوی منابع رسمی، تا کنون در ایران ۱۸ میلیون و ۴۵ هزار و ۸۸ تن دز نخست واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، در حالی که تنها هفت میلیون و ۵۶۳ هزار و ۴۱۴ تن دز دوم واکسن را زده‌اند.

بسیاری، از جمله تعدادی از مقامات جمهوری اسلامی، معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.

علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به روند بیماری کووید ۱۹ در ایران گفت، روش و اقداماتی که در ایران برای کنترل ویروس کرونا صورت می‌گیرد علمی نبوده و در این شرایط ممکن است آمار مرگ‌های مبتلایان به این ویروس چهاررقمی شود.

ناجی با اشاره به چین و استرالیا به عنوان کشورهای موفق در کنترل کووید ۱۹، «دست روی دست» گذاشتن و «نظاره‌گر» بودن «تا بیماری سیر طبیعی خودش را طی کند» تأسف‌بار خواند و خواستار انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از وقوع بحران شد.

عاطفه عابدینی، دبیر کمیته علمی کشوری کووید-۱۹ نیز روز شنبه ۶ شهریور ماه در نشست «آخرین وضعیت کرونا در مشهد» با اشاره به شیوع بیماری قارچ سیاه، ضمن مقصر دانستن پزشکان ایرانی، دلیل بروز این بیماری را تجویز بسیار زیاد کورتون اعلام کرد.

او در ادامه افزود: «خیلی بعید است که مریض کرونایی بتواند درمان و جراحی قارچ سیاه را پشت سر بگذارد و احتمال مرگ و میر خیلی بالا می‌رود.»

خانم عابدینی همچنین درباره واردات واکسن فایزر با رد صحت اعداد و ارقام ۲۰ میلیونی اعلام شده درباره واردات این واکسن‌ها، اعلام کرد که تنها برای واردات دو میلیون دز واکسن «مذاکراتی صورت گرفته»،‌ اما زمان تحویل مشخص نیست و ممکن است دزهای وارداتی تنها برای کادر درمان یا بعضی گروه‌های شغلی که از آنها نامی برده نشده است، استفاده شود.

از سوی دیگر ۱۰ نفر از کنشگران مدنی ایران از جمله شهناز اکملی و اکرم نقابی از مادران دادخواه، اسماعیل بخشی،‌ فعال صنفی کارگری، محمد حبیبی فعال صنفی معلمان و نرگس محمدی مدافع حقوق بشر با ارسال نامه‌ای به میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، ‌نسبت به کشتار کرونا در ایران هشدار دادند.

در بخشی از این نامه،‌ امضاکنندگان آن با اشاره به اعلام منع ورود واکسن از آمریکا و بریتانیا از سوی رهبر جمهوری اسلامی می‌گویند،‌ عدم وجود تجهیزات و امکانات و توانایی لازم برای تولید واکسن داخلی و ادعای مسئولان بر خودکفایی در تولید واکسن و ممانعت از ورود واکسن معتبر جهانی در فرصت ضروری، مردم ایران را در مقابل شیوع و گسترش این ویروس کشنده، بی‌پناه کرده است.

این کنشگران که معتقدند آمار اعلام‌ شده کشته‌شدگان بر اثر ابتلا به کرونا در ایران صحیح نمی‌باشد، می‌گویند: «این قبیل اقدامات حکومت در راستای فریب نهادهای بین‌المللی و افکار عمومی بوده و متاسفانه یک فاجعه ملی در ایران را رقم می‌زند.»

این فعالان همچنین هشدار داده‌اند در صورت عدم حمایت سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی در امر کنترل و مهار شیوع کرونا در ایران و الزام ورود واکسن به میزان لازم،‌ شهروندان ایرانی در معرض یک مرگ هولناک جمعی در ایران خواهند بود.

XS
SM
MD
LG