لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۵

افزایش شدید قیمت مواد غذایی در ایران؛ ممنوعیت واردات مواد اولیه شیرخشک پس از قرار گرفتن در رده‌ «کالای لوکس»


آرشیو
آرشیو

کارشناسان و دست‌اندرکاران مواد غذایی در ایران می‌گویند برخی اقلام خوراکی از آغاز سال ۱۴۰۰ تاکنون تا ۹۰ درصد گران شده است. از سویی با «کالای لوکس» شمرده شدن برخی مواد اولیه تولید شیرخشک نوزاد، خطوط تولید شیرخشک با خطر توقف روبه‌رو شده است.

دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی بر اساس قیمت‌های موجود در بازار، گفت برخی مواد غذایی در پنج ماه گذشته بین ۳۰ تا ۹۰ درصد گران شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فارس، قاسم‌علی حسنی با اعلام این که برنج ایرانی از آغاز سال ۱۴۰۰، «۳۸ درصد» بالا رفته و بین «۳۱ تا ۴۳ هزار تومان» فروخته می‌شود، گفت، از ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ تا کنون، شکر ۹۰ درصد، روغن ۳۵ درصد، برنج ایرانی ۳۸ درصد، کره خوراکی ۳۰ درصد، و خرما نیز ۳۰ درصد گران‌تر شده است.

آقای حسنی از افزایش دست‌کم ۳۰۰ هزارتومانی دستمزد روزانه کارگران کاشت و برداشت برنج خبر داد و گفت که مزد روزانه کارگران از ۲۰۰ هزار تومان به ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان رسیده است.

در همین حال، بنا بر اعلام رئیس اتحادیه تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد، برخی مواد اولیه برای تولید این ماده حیاتی جزو «گروه کالایی لوکس» قرار گرفته و واردات آن ممنوع شده است. این ممنوعیت، بدون اطلاع قبلی به تولیدکنندگان اتفاق افتاده است. از این رو، موادی که تولیدکنندگان از قبل خریده‌اند نیز در گمرک دپو شده است و آنها نمی‌توانند این مواد را ترخیص کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، میزان مواد اولیه تولید شیرخشک که در گمرک دپو شده، «۵۰۰ تن» به ارزش «یک و نیم میلیون یورو» است.

هانی تحویل‌زاده، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد، گفت: «اگر این روند ادامه یابد، بسیاری از خط‌وط تولید متوقف می‌شود، چرا که مواد اولیه آن در داخل کشور وجود ندارد و این موجب کمبود و گرانی شیرخشک می‌شود.»

گسترش روزافزون فقر یکی از معضلات مهم سال‌های اخیر در ایران بوده و با شدت گرفتن مشکلات اقتصادی در ماه‌های اخیر، سفره خانواده‌های ایرانی بیش از پیش خالی شده است.

بخش بسیار بزرگی از جمعیت ایران زیر خط فقر قرار دارند و به باور کارشناسان مشکلات مزمنی مانند تورم، رکود و رشد منفی اقتصادی، بیکاری، سوءمدیریت، و فساد، کمر اقتصاد ایران را شکسته است. بنا بر آمار رسمی دفتر پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۳۹۸ هر ایرانی به طور متوسط ۳۶ درصد فقیرتر شده‌ است.

پیش‌تر، اتحادیه نانوایان سنتی تهران نیز از تصویب افزایش قیمت نان خبر داده بود.

XS
SM
MD
LG