همزمان با سکوت خبری رسانههای داخل ایران در مورد اعتراضهای مردم خوزستان به بیآبی و انعکاس یکسویه رویدادها به نفع مقامات محلی و دولتی، کاربران شبکههای اجتماعی با انتشار و بازنشر رویدادهایی که گویای تحولات در خوزستان است میکوشند جامعه ایران را از آنچه در خوزستان میگذرد، آگاه کنند.
برخورد خشونت بار با معترضان موضوعی است که برخی از کاربران ایرانی توییتر از آن خبر می دهند.
در حالی که امید صبری پور، سرپرست فرمانداری شادگان، روز شنبه ۲۶ تیر کشته شدن یکی از معترضان به بیآبی در خوزستان را تایید کرد، برخی از کاربران شبکه های اجتماعی ضمن اعلام هویت این فرد از کشته شدن دستکم دو نفر از معترضان توسط نیروهای امنیتی خبر دادند.
مسیح علینژاد، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر و مجری و مفسر برنامه تبلت صدای آمریکا، در یک توییت جانباختگان را مصطفی نعیماوی و مرتضی خضیری معرفی کرده است.
آنطور که برخی از کاربران توییتر نوشته اند، مصطفی نعیماوی اولین قربانی اعتراض ها بود که در شادگان کشته شد. خبرگزاری هرانا می گوید آقای نعیماوی ۲۶ ساله و از اهالی منطقه عباس آباد فلاحیه شهرستان شادگان بوده. به نوشته هرانا، مصطفی نعیماوی بر اثر اصابت «دو گلوله به ناحیه سینه» کشته شده است.
آرش صادقی در توییت خود نوشته است، نعیماوی «با گلوله سیراب شد.»
سرپرست فرمانداری شادگان گفته بود معترض ۳۰ ساله خوزستانی بر اثر تیراندازی «افراد فرصتطلب و اغتشاشگر» به سمت ماموران و تجمعکنندگان جان خود را از دست داده است. او گفت: «مسببان این حادثه توسط نیروهای انتظامی و امنیتی شناسایی و شب گذشته برخی دستگیر شدهاند و دستگیری دیگر افراد نیز در دستور کار است.»
رضا حقیقت نژاد، روزنامه نگار، در توییتی با اشاره به اظهارات متناقض سرپرست فرمانداری شادگان نوشته «سناریو عوض» شده است.
در عین حال، خبرگزاری فارس که به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی نزدیک است با انتشار فیلمی که می گوید مربوط به «خانواده مصطفی نعیماوی» است از قول پدر مصطفی نعیماوی مدعی شده که «خرابکاران به پسر» او تیر زدند.
مسیح علینژاد در توییتی دیگر می گوید نیروهای امنیتی ایران از گلوله های واقعی برای مقابله با معترضان استفاده می کنند.
اعتراضهای گسترده به کم آبی در خوزستان و عکسالعمل حکومت به این اعتراضها در دو روز گذشته با واکنش گسترده کاربران و فعالان سیاسی و مدنی در شبکههای اجتماعی همراه بوده است.
شاهزاده رضا پهلوی در یک رشته توییت با اشاره به اینکه «خوزستان با خاک حاصلخیز و رودهای پرآبش برای هزاران سال قلب تپنده تمدن و فرهنگ ایرانی بوده» نوشته است: «امروز در نتیجه بی کفایتی رژیم، خوزستان چون دیگر استان های ایران آب ندارد.»
وی در ادامه نوشته است: «دست در دست هم دوباره خوزستان را خواهیم ساخت، همان گونه که همه ایران را دوباره خواهیم ساخت.»
همچنین ایلیا جزایری، روزنامهنگار، در توییت خود به کسانی که «قرار است یک ماه دیگر برای تشنگی ۱۴۰۰ سال پیش سینه بزنند و جامه بدرانند» یادآوری کرده است که در خوزستان «آب را به روی مردم بستهاند و تشنگان را سرکوب میکنند.»
در تحولی دیگر، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از «اعتبارات تصویب شده برای مقابله با تنش آبی در خوزستان» خبر داده است. اسماعیل نجار به خبرگزاری ایسنا گفته است «برای کاهش تنش آب شرب» در خوزستان ۲۰۰ میلیارد تومان اختصاص داده شده است.