لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۶

مشاور امنیت ملی ایالات متحده و قانونگذاران آمریکایی به پیروزی «ابراهیم رئیسی» در انتخابات ۱۴۰۰ واکنش نشان دادند


ابراهیم رئیسی
ابراهیم رئیسی

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز یکشنبه در گفتگو با شبکه «ای بی سی» گفت تغییر رئیس جمهوری در ایران تاثیری بر روند مذاکرات ندارد، زیرا که تصمیم نهایی در این زمینه با رهبر جمهوری اسلامی ایران است.

این مقام امنیتی دولت پرزیدنت بایدن این مطلب را در پاسخ به این پرسش که آیا انتخاب ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهوری ایران دستیابی به توافق در وین را محتمل ترمی کند، بیان کرد و افزود اینگونه تصمیم گیری همواره با رهبر جمهوری اسلامی بوده و خواهد بود.

آقای سالیوان در این مورد که با توجه به پایان دور ششم مذاکرات در روز یکشنبه، او به چه اندازه به دستیابی به توافق خوش بین است، گفت تصمیم به تحقق این توافق با ایرانی‌ها است.

او با بیان اینکه هنوز فاصله زیادی برای توافق بر روی برخی از موضوعات باید طی شود؛ این موضوعات را شامل تحریم ها و همچنین تعهدات هسته ای عنوان کرد که ایران ملزم به اجرای آن می شود.

به گفته آقای سالیوان، پیکان حرکت در مذاکرات وین به سمت درستی نشان رفته است.

روز، یکشنبه سی‌ام خرداد، دور ششم این مذاکرات که به صورت غیر مستقیم بین تهران و واشنگتن برگزار شد پایان یافت و تیم‌های مذاکره کننده برای مشورت و دریافت رهنمودهای لازم به پایتختهای خود برگشتند.

مشاور امنیت ملی دولت پرزیدنت بایدن گفت باید دید که مذاکره کنندگان ایرانی چه با خود به دور بعدی گفتگوها می آورند؛ آیا حاضرند تصمیمات سختی را که برای پیروی کامل بر برجام باید اتخاذ کنند بگیرند تا برجام به طور کامل اجرایی شود.

آقای سالیوان در پاسخ به پرسش دیگری در مورد قرار داشتن نام ابراهیم رئیسی در فهرست تحریم‌های آمریکا به عنوان یکی از ناقضان حقوق بشر و این که آیا دولت پرزیدنت بایدن حاضر است برای تحقق این توافق او را از این فهرست حذف کند، گفت اینکه چه مواردی از تحریم‌ها برداشته می شود را مذاکرات وین مشخص می کند، ولی در کل، آمریکا این حق را دارد که تحریمهای مرتبط با حقوق بشر، تروریسم و برنامه موشکی ایران را همزمان با حضورش در برجام اعمال کند.

او گفت هدف در این مذاکرات، گذاشتن به اصطلاح برنامه اتمی ایران در جعبه یعنی اعمال محدویتهای قابل راستی آزمایی بر برنامه هسته ای در ایران است.

همزمان، دو قانونگذار آمریکایی با حضور در دیگر برنامه های تحلیلی خبری امروز، اعلام پیروزی ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس دولت جدید جمهوری اسلامی ایران را با توجه به مذاکرات اتمی جاری و بر مبنای خط حزبی خود تحلیل کردند.

لیندزی گرهام، سناتور ارشد جمهوریخواه، در مصاحبه با شبکه خبری «فاکس نیوز» گفت انتخاب رئیسی تغییری در روند حکومت در ایران ایجاد نمی کند و دولت پرزیدنت بایدن نباید به حکومت ایران مجوز غنی سازی را بدهد، زیرا برای داشتن توان هسته ای، نیازی به این کار ندارند.

سناتور گراهام، رهبر جمهوری اسلامی ایران را «نازی مذهبی» نامید و افزود: «انجام غنی سازی در جمهوری اسلامی به معنای استفاده از آن برای ساخت بمب هسته ای است.»

این عضو ارشد جمهوریخواه مجلس سنا پیشنهاد ایجاد بانک سوخت برای کشورهای منطقه را بهترین راه جلوگیری از رقابت تسلیحاتی در منطقه خاورمیانه دانست؛ رقابتی که محتملا به بروز درگیری نظامی منجر می شود.
از سوی دیگر، آدم شیف، رئیس دموکرات کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان، در برنامه تحلیلی شبکه «سی.بی.اس» گفت: «نتیجه انتخابات در ایران از پیش تعیین شده بود، و ایرانیها با عدم حضورشان در پای صندوقهای رای، و حتی با دادن رای سفید، عملا به حکومت نشان دادند که به وضعیت کنونی معترضند.»

او گفت انتخاب رئیسی، تغییری در روابط بین دو کشور ایجاد نمیکند.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG