لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۵۰

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران از ترکیه خواست روند اخراج محمد مساعد را متوقف کند


محمد مساعد، روزنامه‌نگار ایرانی
محمد مساعد، روزنامه‌نگار ایرانی

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران از دولت ترکیه خواسته است که روند اخراج محمد مساعد، روزنامه‌نگار ایرانی، از ترکیه و بازگرداندن او به ایران را متوقف کند.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران روز دوشنبه ۲۹ در گزارشی اعلام کرد که این روزنامه‌نگار دیروز با ارسال پیامی به این کمیته اطلاع داده است که پلیس مرزی ترکیه پس از عبور او از مرز ایران و ورودش به شهر وان ترکیه، او را بازداشت کرده است.

محمد مساعد که موفق به کسب جایزه بین المللی آزادی بیان کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران در سال ۲۰۲۰ شده است، به دلیل انتشار مطالبی در رابطه با قطعی اینترنت در اعتراضات آبان‌ ماه و انتقاد از عملکرد دولت در مقابله با ویروس کرونا دو بار بازداشت شد. او تابستان امسال به اتهام تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی به چهار سال و نه ماه زندان و دو سال محرومیت از روزنامه نگاری محکوم شد.

بر اساس گزارش کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران، محمد مساعد در پیام خود به این سازمان گفته است که پلیس مرزی ترکیه او را به معاینات پزشکی به بیمارستان اوزالپ بردند و به او اعلام کردند که به زودی او را به پلیس مرزی ایران تحویل خواهند داد.

شریف منصور،‌ هماهنگ کننده خاورمیانه و شمال آفریقا کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران، در این باره گفت: «ما بر این باوریم که محمد مساعد ترس کاملاً به جایی دارد که در صورت بازگردانده شدن به ایران مورد آزار و اذیت قرار بگیرد.»

او اضافه کرد: «ما از مقامات ترکیه می‌خواهیم که طبق قوانین بین‌المللی به تعهدات خود احترام بگذارند، از اخراج محمد مساعد خودداری کنند، به هرگونه درخواست پناهندگی سیاسی از سوی او رسیدگی کنند، و اطمینان حاصل کنند که در روند قانونی، حقوق او رعایت بشود.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران همچنین اعلام کرد که پیام‌هایی را نیز در این مورد به فرمانداری وان فرستاده، اما هنوز پاسخی دریافت نکرده است.

محمد مساعد که پیش از این در روزنامه شرق کار می‌کرد بر اثر فشارهای امنیتی اکنون با رسانه‌ای در ایران همکاری نمی‌کند؛ اما همچنان به آگاهی‌‌رسانی در شبکه‌های اجتماعی مشغول است.

آقای مساعد همزمان با اعتراضات آبان ماه در توئیتر خود به قطعی اینترنت در ایران واکنش نشان داد و نوشت: «در نبود اینترنت، کلانشهرها تبدیل به هزاران دهکده کوچک متراکم شده‌اند. وقتی ابزارهای ارتباطی قطع می‌شوند افق دید چند متر می‌شود و دیگر فرقی نمی‌کند چند کیلومتر فاصله داری یا چند هزار کیلومتر. به کفتارهای خوش‌رقص مجهز به اینترنت وزیر جوان شادباش بگویید.»

دومین توییت او به زبان انگلیسی بود و با استقبال بسیار زیادی مواجه شد.

محمد مساعد نوشته بود: «تق تق سلام جهان آزاد... من ۴۲ پروکسی استفاده کردم تا این را بنویسم. میلیون‌ها ایرانی اینترنت ندارند. صدای ما را می‌شنوید؟»

او پس از اعلام قطعی اینترنت در زمان اعتراضات مردمی آبان ۹۸ بازداشت شد و پس از آزادی یک بار دیگر به دلیل انتقاد از عملکرد نامناسب حکومت ایران در قبال ویروس کرونا بازداشت شد.

وزارت خارجه آمریکا بارها برخوردهای خشونت آمیز رژیم جمهوری اسلامی با مردم ایران، از جمله فعالان مدنی، به بهانه‌های مختلف، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط عوامل رژیم را محکوم کرده است.

XS
SM
MD
LG