لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۰۳

فشار بر روزنامه‌نگاران در ایران | افشاگر قطع دولتی اینترنت در اعتراضات آبان به زندان و منع روزنامه‌نگاری محکوم شد


محمد مساعد، روزنامه‌نگار ایرانی
محمد مساعد، روزنامه‌نگار ایرانی

محمد مساعد، روزنامه‌نگار ایرانی، با حکم دادگاه انقلاب به زندان و ممنوعیت فعالیت خبرنگاری محکوم شد.

این روزنامه نگار ایرانی که در طول سال گذشته با انتشار متن‌هایی در رابطه با قطعی اینترنت در اعتراضات آبان‌ ماه و انتقاد از عملکرد دولت در مقابله با ویروس کرونا دو بار بازداشت شده بود، روز چهارشنبه ۱۲ شهریور با انتشار متنی در توئیتر خود اعلام کرد که توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال و ۹ ماه زندان، ۲ سال ممنوعیت از خبرنگاری، و توقیف لوازم ارتباطی محکوم شده است.

در صورت تایید این حکم در دادگاه تجدید نظر، بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مبنی بر تجمیع احکام، ۴ سال از حکم زندان به عنوان اشد مجازات قابل اجرا خواهد بود.

به گفته محمد مساعد، قاضی پرونده فعالیت‌های رسانه‌ای این روزنامه‌نگار را «سیاه‌نمایی»، «بحران‌نمایی»، «تحریک مخاطب خالی‌الذهن» و «شالوده‌شکنی» نامیده و بر همین اساس حکم مذکور را صادر کرده است.

محمد مساعد که پیش از این در روزنامه شرق کار می‌کرد بر اثر فشارهای امنیتی اکنون با رسانه‌ای در ایران همکاری نمی‌کند؛ اما همچنان به آگاهی‌‌رسانی در شبکه‌های اجتماعی مشغول است.

تصویر توئیتی از محمد مساعد که در حاشیه اعتراضات، از قطع اینترنت و سانسور توسط دولت خبر داده بود.
تصویر توئیتی از محمد مساعد که در حاشیه اعتراضات، از قطع اینترنت و سانسور توسط دولت خبر داده بود.

آقای مساعد همزمان با اعتراضات آبان ماه در توئیتر خود به قطعی اینترنت در ایران واکنش نشان داد و نوشت: «در نبود اینترنت، کلانشهرها تبدیل به هزاران دهکده کوچک متراکم شده‌اند. وقتی ابزارهای ارتباطی قطع می‌شوند افق دید چند متر می‌شود و دیگر فرقی نمی‌کند چند کیلومتر فاصله داری یا چند هزار کیلومتر. به کفتارهای خوش‌رقص مجهز به اینترنت وزیر جوان شادباش بگویید.»

دومین توییت او به زبان انگلیسی بود و با استقبال بسیار زیادی مواجه شد.

محمد مساعد نوشته بود: «تق تق سلام جهان آزاد... من ۴۲ پروکسی استفاده کردم تا این را بنویسم. میلیون‌ها ایرانی اینترنت ندارند. صدای ما را می‌شنوید؟»

او پس از اعلام قطعی اینترنت در هنگام اعتراضات مردمی آبان ۹۸ بازداشت شد و پس از آزادی یک بار دیگر به دلیل انتقاد از عملکرد نامناسب حکومت ایران در قبال ویروس کرونا بازداشت شد.

اواخر تیر ماه، ‌این روزنامه نگار ایرانی، توسط کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران به همراه سه روزنامه‌نگار از بنگلادش، نیجریه، و روسیه برنده جایزه «آزادی مطبوعات» سال ۲۰۲۰ انتخاب شد. این نهاد بین‌المللی مستقر در نیویورک محمد مساعد را روزنامه‌نگاری معرفی کرده که در زمینه فساد و مسائل کارگری برای چندین رسانه کار کرده است.

به تازگی نیز حکم ۳ سال زندان کیوان صمیمی، روزنامه‌نگار با سابقه و سردبیر مجله ایران که پیش از این توسط دادگاه انقلاب به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت کشور» صادر شده بود از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر، عینا تایید شد. آقای صمیمی در واکنش به صدور این حکم به صدای آمریکا گفته بود، جمهوری اسلامی ۴۰ سال است مشی سرکوب و تنبیه را در پیش گرفته و فکر می‌کند پیروزی توسط ایجاد رعب و وحشت به دست می‌آید.

وزارت خارجه آمریکا بارها برخوردهای خشونت آمیز رژیم جمهوری اسلامی با مردم ایران، از جمله فعالان مدنی، به بهانه‌های مختلف، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط عوامل رژیم را محکوم کرده است.

XS
SM
MD
LG