لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۳

اعتراض کاربران ایرانی در توئیتر؛‌ چرا جمهوری اسلامی برای خرید واکسن‌های کرونا اقدام نمی‌کند


آمار رسمی جمهوری اسلامی که مورد تردید جدی است، تعداد مرگ بر اثر کرونا را بیش از ۵۳ هزار نفر تاکنون ثبت کرده است.
آمار رسمی جمهوری اسلامی که مورد تردید جدی است، تعداد مرگ بر اثر کرونا را بیش از ۵۳ هزار نفر تاکنون ثبت کرده است.

در حالی که تلاش کشورهای دنیا برای تهیه و ترزیق واکسن کرونا اوج گرفته است و برخی از کشورها واکسیناسیون را آغاز کرده اند، اظهارات مبهم و متناقض مقام‌های دولت جمهوری اسلامی در مورد تهیه واکسن، موجب اعتراض کاربران ایرانی توئیتر شده است.

در روزهای اخیر پس از آغاز واکسیناسیون عمومی در بریتانیا و آمریکا، کشورهای اسرائیل و عربستان سعودی نیز تزریق واکسن کووید۱۹ را آغاز کردند، این در حالیست که هنوز مشخص نیست شهروندان ایرانی چه موقع و چطور به این واکسن دست پیدا می‌کنند.

مقامات وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ابتدا از خرید واکسن به کمک یک بازرگان هندی خبر دادند. حدود دو هفته پیش رئیس کل بانک مرکزی مدعی شد که به دلیل تحریم‌ها امکان خرید واکسن از ائتلاف کواکس(از طریق سازمان بهداشت جهانی) به دلیل تحریم‌های آمریکا و مشکل انتقال پول ممکن نشده است. این در حالیست که آمریکا بارها اعلام کرده است خرید دارو و مواد غذایی و اقلام بشردوستانه شامل تحریم های آمریکا نمی شود.

نائب رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران نیز اعتراف کرد که دارو تحت تحریم‌های آمریکا قرار ندارد و ماهانه بیش از یکصد میلیون ارز برای واردات دارو از طریق بانک مرکزی به وارد کنندگان اختصاص می‌یابد.

از سوی دیگر، یک سخنگوی کنسرسیوم کواکس نیز به واشنگتن پست گفت که ایران مانعی برای دریافت واکسن از طریق این کنسرسیوم ندارد.

سخنان متناقض مقامات جمهوری اسلامی ادامه یافت و سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران ۲۶ آذر اعلام کرد که واکسن کووید۱۹ برای تزریق به حدود ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار ایرانی از طریق کنسرسیوم کواکس تامین می‌شود. او به خرید حدود ۴۰ میلیون دوز از طریق دیگری نیز اشاره کرد اما توضیح نداد که کدام تولید کننده یا کشور فروشنده این واکسن است.

سخنان مبهم و منتاقض مقامات جمهوری اسلامی نگرانی‌ها را بیشتر کرد و موجب انتقاد شهروندان در شبکه‌های اجتماعی شد. کاربران با استفاده از هشتگ «واکسن_بخرید» به بی‌کفایتی مقامات جمهوری اسلامی در تامین واکسن کرونا اعتراض کردند.

یکی از کاربران با استفاد از هشتگ واکسن_بخرید نوشته است: «حکومت در ایران سوار بر اسب کرونا روی درد ورنج و فقر مردم می‌تازد. چون دیگه رمقی برای کسی نمانده که بیاستد و بگوید از روی ما رد نشوید ما هنوز زنده ایم. از ترکیب کرونا و فقر و ناتوانی مردم در اعتراض، به این ترکیب می‌رسم.»

تعدادی از کاربران با استفاده از این هشتگ در پیام های توئیتری خود از جمله Iranian Lives Matters (جان ایرانیان مهم است) استفاده کرده اند.

مهدی حاجتی، عضو سابق شورای شهر شیراز، نیز با استفاه از این هشتگ در توئیتر نوشت که این خواسته دیگر سیاسی و امنیتی نیست. او اضافه کرده است: «به ما گزارش دهید چه تعداد واکسن از چه کشوری قصد خرید دارید؟!»

او در توئیت دیگری نوشت: «اگر قرارداد با شرکت‌های مورد تایید بهداشت جهانی بسته‌اید بفرمایید تاریخ تحویل واکسن چه زمانیست؟! اگر نبسته‌اید بفرمایید چرا نبسته‌اید. برابر اینهمه قدرت توقع کمی مسئولیت زیاده نیست.»

برخی از کاربران هم با استفاده از این هشتگ، جمله «دارو تحریم نیست» را منتشر کردند.

تعدادی از کاربران نیز به این نکته اشاره کردند که مشکل خرید واکسن توسط جمهوری اسلامی احتمالا به نپیوستن به FATF ، ساز و کار مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم، بر می‌گردد که انتقال پول برای ایران را دشوار کرده است.

مقامات ایالات متحده در ماه‌های گذشته بارها بر پنهانکاری و تناقض گویی مسئولان جمهوری اسلامی در مورد مقابله با ویروس کرونا تایید کردند.

وزارت خارجه آمریکا نیز ضمن ابراز نگرانی از همه گیری شدید ویروس کرونا در ایران، اعلام کرد که آمریکا آماده کمک به ایران در این زمینه است.

XS
SM
MD
LG