لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۹

همسر نرگس محمدی می‌گوید که فشارهای وارده بر این فعال حقوق بشر نشانه «انتقام‌جویی از یک زندانی» است


نرگس محمدی، سخنگو و نایب‌رئیس کانون مدافعان حقوق بشر
نرگس محمدی، سخنگو و نایب‌رئیس کانون مدافعان حقوق بشر

همسر نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران، می‌گوید، فشارهایی که از سوی حکومت بر این فعال حقوق بشر وارد می‌شود برای انتقام‌جویی است و می‌خواهند شرایط زندان را برای او سخت‌تر کنند.

تقی رحمانی، همسر خانم محمدی که چندی پیش در زندان زنجان به ویروس کرونا مبتلا شده بود، روز سه‌شنبه ۱۴ مرداد در گفتگو با صدای آمریکا گفت: «او ریه بسیار حساسی دارد و اگر بیماری به ریه‌ او سرایت می‌کرد مشکل جدی ایجاد می‌کرد. خوشبختانه مرحله خطر رفع شده و این خود جای خوشحالی دارد. اما او باید همچنان به دلیل وضعیت گذشته‌اش تحت مراقبت پزشکی قرار بگیرد. ضمن این که ضرب و شتم او در زمان انتقال به زندان زنجان مشکلات زیادی را برایش به وجود آورده است.»

همسر این فعال حقوق بشر با اشاره به این که زندان زنجان محل نگهداری زندانیانی با اتهامات و جرایم مختلف است، افزود: «این زندان فضای مناسبی برای نگهداری از نرگس محمدی نیست و محدودیت‌ها به خاطر بسته بودن شرایط زندان برای او بسیار فراوان است. این یک فشار مضاعف است که مدام برای او تکرار می‌شود؛ فشارهایی که نشانه انتقام جویی از یک زندانی است.»

آقای رحمانی معتقد است این گونه برخوردهای مقامات قضایی با فعالان حقوق بشر برای هزینه‌دار کردن این فعالیت‌های مدنی است تا افراد دیگری داوطلب این گونه فعالیت‌ها نشوند، او می‌گوید: «یک فعال حقوق بشر که خواسته‌اش تغییر قوانین به نفع حقوق بشر بوده چه کرده است که شامل این همه رفتار انتقام جویانه می‌شود؟»

نرگس محمدی، نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر و فعال مدنی زندانی که از اواسط اردیبهشت ماه سال ۹۴ در زندان به سر می‌برد، چندی پیش پس از تحصن به همراه ۷ زندانی زن دیگر در اعتراض به کشتار آبان ماه از زندان اوین همراه با ضرب و شتم به زندان زنجان منتقل شد و در حال حاضر در دو پرونده جداگانه با موارد اتهاماتی جدیدی روبرو شده است.

تقی رحمانی با اشاره به وضعیت پرونده نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی می‌گوید: «درخواست ما از مقامات جمهوری اسلامی مشخص است. نرگس محمدی جرمی مرتکب نشده که در زندان به‌سر می برد.‌ او به شانزده سال زندان محکوم شده بود که ۱۰ سال از آن قابل اجرا بوده است و شش سال از آن را سپری کرده و باید طبق قوانین فعلی از زندان آزاد شود.»

اواخر تیر ماه کیانا و علی، فرزندان این فعال حقوق بشر، با انتشار ویدئویی اعلام کردند که ۱۱ ماه است صدای مادرشان را نشنیده‌اند.‌ پس از انتشار این ویدئو در شبکه‌های اجتماعی، برخی از کاربران توئیتر با انتشار پیام‌هایی با هشتگ #صدای_نرگس_باش کارزار تازه‌ای را در حمایت از این روزنامه‌نگار زندانی و نسبت به فشارهایی که به او و خانواده‌اش از سوی مقامات قضایی ایران وارد شده از جمله قطع تماس تلفنی و ملاقات این مدافع حقوق بشر توسط مقامات آغاز و کاربران توئیتر خواهان آزادی این فعال حقوق بشر زندانی از زندان زنجان شدند.

به گفته آقای رحمانی،‌ وکلای مدافع نرگس محمدی بارها به روند رسیدگی پرونده اعتراض کرده‌اند؛ اما مقامات مسئول تا به امروز جوابی به آنها و خانواده نداده‌اند. آقای رحمانی می‌گوید‌: «حتی طبق قوانین فعلی سازمان زندان‌ها این حق نرگس نیست و حق او باید رعایت شود.»

وزارت خارجه آمریکا بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط رژیم حاکم بر آن کشور را محکوم کرده است.

XS
SM
MD
LG