لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۴۹

پرزیدنت ترامپ: ایران به شدت دنبال مذاکره با آمریکا است اما نشانه‌های متناقض دریافت می‌کند


دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز پنجشنبه ۱۷ مرداد در پیامی در حساب توئیتر خود نوشت: «ایران دچار مشکل اقتصادی جدی است. آنها در نهایت استیصال می‌خواهند با ایالات متحده صحبت کنند؛ اما از سوی همه کسانی که مدعی نمایندگی ما هستند، از جمله [امانوئل] ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، نشانه‌های ضد و نقیضی دریافت می‌کنند.»

پرزیدنت ترامپ در ادامه این پیام که در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر منتشر کرده است نوشت: «می‌دانم نیت امانوئل، مثل همه آنهای دیگر، خیر است. اما هیچکس غیر از خود ایالات متحده از جانب ایالات متحده سخن نمی‌گوید. هیچکس اجازه ندارد به هیچ نحو، یا شکلی، ما را نمایندگی کند!»

پیش از این هم دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده در جمع گروهی از هواداران خود گفته بود که جمهوری اسلامی ایران به شدت خواهان مذاکره برای رسیدن به یک توافق است.

پرزیدنت ترامپ پیش از این اعلام کرد که آماده مذاکره بدون پیش شرط با ایران است، اما رهبر جمهوری اسلامی مذاکره با آمریکا را رد کرده است.

بعد از اینکه پرزیدنت ترامپ در هفته های اخیر چندبار گفت که قصد دارد به ایران کمک کند اما با افزایش تنش‌ها، او هفته پیش نسبت به مذاکره و توافق احتمالی با جمهوری اسلامی ابراز بدبینی کرد و گفت «برایم سخت‌تر می‌شود که بخواهم با ایران مذاکره و توافق بکنم چون رفتار خیلی بدی دارند.»

ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریم‌های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزارهای هسته‌ای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.

آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد. ایران تهدید به بستن تنگه هرمز کرد و در دو حادثه نیز جمهوری اسلامی به خرابکاری در نفتکش های دیگر کشورها متهم شد. ایالات متحده شواهد حمله ایران به نفتکش ها در دریای عمان و همچنین حمله به پهپاد آمریکا در حریم بین المللی را به شورای امنیت سازمان ملل در ابتدای تیرماه گزارش کرد.

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است. برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

اواخر تیرماه، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا گفته بود که پرزیدنت ترامپ در رسیدن به هدف تعیین شده مبنی بر تغییر دادن رفتار رهبران جمهوری اسلامی ایران، مصمم و جدی است و آن‌ها باید بسیار محتاط باشند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG