مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده سه روز بعد از پیشنهاد سفر به ایران، خبر داد که «رژیم ایران» پیشنهاد سفر او به تهران را نپذیرفت.
وزیر خارجه آمریکا در توئیتهایی که یکشنبه شب ۶ مرداد منتشر کرد، نوشت: «رژیم [جمهوری اسلامی] پیشنهاد سفر من به تهران را نپذیرفته است.»
آقای پمپئو همچنین در توئیتر خود نوشت: «ما از آمدن ظریف به آمریکا، جایی که در آن او از حق آزادانه حرف زدن برخوردار است، هراسی نداریم. آیا حقایق رژیم خامنهای آن قدر بد است که او نمی تواند اجازه دهد من همین کار را در تهران انجام دهم؟ چه میشود اگر مردمش حقایق را کامل و بدون فیلترشدن بشنوند؟»
وزیر خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه سوم مرداد در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ در پاسخ به این پرسش که آیا حاضر است به ایران برود گفت «حتما» و افزود: «اگر لازم باشد، خوشحال می شوم به آنجا بروم ... من از فرصت صحبت مستقیم با مردم ایران استقبال خواهم کرد.»
این اظهارات وزیر خارجه آمریکا در حالی ابراز مى شود که اخيرا تنش میان ایالات متحده و ایران افزایش یافته است.
در هفته های اخیر پرزیدنت ترامپ اعلام کرد که آماده مذاکره بدون پیش شرط با ایران است، اما جمهوری اسلامی تاکنون هرگونه مذاکره را رد کرده است.
این دومین بار است که جمهوری اسلامی پیشنهاد سفر پمپئو به تهران را رد میکند. اسفند ۱۳۹۶، آقای پمپئو که در آن زمان عضو کنگره ایالات متحده بود به همراه دو عضو دیگر مجلس نمایندگان خواستار سفر به تهران و نظارت بر انتخابات مجلس شده بود اما جمهوری اسلامی درخواست آنها را رد کرده بود.
دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر كارزار فشارحداکثری را بر ایران اعمال کرده است و مى گويد رژيم ایران باید مانند یک کشور عادی رفتار کند، از تلاش برای دستیابی به جنگافزارهای هستهای، برنامه گسترده موشکی، حمايت از تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز دست بردارد.
آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد.ایران تهدید به بستن تنگه هرمز کرد و در دو حادثه نیز جمهوری اسلامی به خرابکاری در نفتکش های دیگر کشورها متهم شد. ایالات متحده شواهد حمله ایران به نفتکش ها در دریای عمان و همچنین حمله به پهپاد آمریکا در حریم بین المللی را به شورای امنیت سازمان ملل در ابتدای تیرماه گزارش کرد.
وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
بعد از اینکه جمهوری اسلامی در تاریخ ۳۰ خرداد/۲۰ ژوئن یک پهپاد آمریکا را بر فراز حریم بین المللی در منطقه خلیج فارس سرنگون کرد، رئیس جمهوری ایالات متحده اعلام کرد که قرار بود به سه مکان در ایران حمله نظامی شود، اما تنها ده دقیقه قبل از حمله از این کار منصرف شد.
۲۷ تیرماه نیز رئیس جمهوری ایالات متحده خبر داد که یک پهپاد ایران بعد از نزدیک شدن به فاصله «بسیار نزدیک» یک ناوچه آمریکایی در حریم هوایی بین المللی در تنگه هرمز سرنگون شد.