لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۰

وزیر خارجه آمریکا: هدف ما جنگ نیست، بلکه هدف ما تغییر رفتار حاکمیت ایران است


آقای پمپئو یکشنبه با شبکه «سی ان بی سی» گفتگو کرد.
آقای پمپئو یکشنبه با شبکه «سی ان بی سی» گفتگو کرد.

مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده در گفتگو با یک شبکه آمریکایی تاکید کرد که آمریکا تهدیدهای جمهوری اسلامی را جدی می‌گیرد اما هدف ایالات متحده ایجاد تغییر در رفتار حاکمیت جمهوری اسلامی ایران است.

آقای پمپئو که شنبه شب با شبکه «سی ان بی سی» گفتگو می‌کرد، با اشاره به تهدیدات جمهوری اسلامی گفت: «ایران یک تهدید فعال برای منافع آمریکا در خاورمیانه است با این‌حال، کاخ سفید از فرصت مذاکره با تهران استقبال می‌کند.

آقای پمپئو شنبه شب به سوالات هدلی گمبل از سی‌ان‌بی‌سی پاسخ داد.
آقای پمپئو شنبه شب به سوالات هدلی گمبل از سی‌ان‌بی‌سی پاسخ داد.

دیپلمات ارشد ایالات متحده همچنین گفت: شاهد افزایش تهدیدات از سوی ایران هستیم و دولت ترامپ به همین دلیل از ظرفیتش برای واکنش به هرگونه اقدام تهاجمی ایران استفاده می‌کند.

آقای پمپئو با بیان اینکه «آمریکا به دنبال جنگ نیست»، یادآور شد: «نمی‌خواهیم محاسبات اشتباهی داشته باشیم: هدف ما جنگ نیست، هدف ما (ایجاد) تغییر در رفتار حاکمیت ایران است.»

در ده روز اخیر ایالات متحده در واکنش به تهدیدات جمهوری اسلامی ناو آبراهام لینکن، ناوگروه ضربتی و یگان بمب‌افکن به منطقه خلیج‌فارس اعزام کرد.

پنجشنبه ۱۹ اردیبهشت، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به پرسشی در این مورد که آیا خطر رویارویی نظامی با ایران وجود دارد گفت:‌ «می‌شود گفت این احتمال همیشه هست. من نمی‌خواهم بگویم نه، ولی امیدواریم چنین چیزی روی ندهد.»‌

رئیس جمهوری آمریکا در مورد واکنش‌ها به ارسال یگان بمب‌افکن و ناو هواپیمابر یو‌اس‌اس آبراهام لینکلن گفته بود: آن‌ها (ایرانی‌ها) ما را تهدید می‌کردند و ما باید امنیت مناسبی برای این کشور و دیگر نقاط داشته باشیم. ما قدرتمندترین کشتی‌های جهان را داریم که به طور کامل مسلح و آماده هستند.

پرزیدنت ترامپ گفته بود:‌ چیزی که من می‌خواهم در مورد ایران ببینم، این است که ببینم با من تماس می‌گیرند.

شنبه شب وزیر خارجه آمریکا نیز در گفتگو با شبکه «سی ان بی سی» یادآور شد: «ما تمام کارهای صحیح را با بهترین وضع به منظور بهبود جایگاه امنیتی مان انجام دادیم اما همچنین می‌خواهیم مطمئن شویم که نیروهای بازدارنده را نیز در منطقه در اختیار داریم تا در شرایطی که ایران تصمیم به خطر انداختن منافع ما در عراق یا افغانستان یا یمن یا هر مکان دیگری گرفت، آماده پاسخ به آنها به شیوه‌ای مناسب باشیم.»

نگرانی های ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی و فشار بیشتر

ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریم‌های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

ایالات متحده می‌گوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشکی بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بی‌ثباتی در خاورمیانه است.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

در سال ۹۷ همچنین چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه،‌ آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد. این نخستین بار بود که ایالات متحده نیروی نظامی یک کشور را در چنین فهرستی در کنار گروه‌هایی چون القاعده و داعش قرار می‌داد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif
XS
SM
MD
LG