لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۳۴

مقام‌های دولت آمریکا در نخستین روز اجلاس ایپک از تحریم‌های مالی و نفتی ایران گفتند


 سیگال مندلکر (راست) معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی و برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران
سیگال مندلکر (راست) معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی و برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران

تشدید تحریم‌های مالی و نفتی ایران موضوع اصلی سخنان برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، و سیگال مندلکر، معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی، در نشستی با عنوان «تمرکز بر خاورمیانه» در اجلاس امسال کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل موسوم به آیپک در واشنگتن شرکت کردند.

آقای هوک در این نشست گفت: «آمریکا می‌خواهد با اعمال تحریم‌های نفتی، از تامین مالی اقدامات بی‌ثبات‌کننده رژیم ایران جلوگیری کند؛ زیرا با این کار رژیم از درآمد نفتی میلیاردها دلاری محروم خواهد شد.»

او افزود: «در چارچوب کمپین فشار حداکثری، بی سابقه‌ترین تحریم‌ها علیه ایران اعمال شده و این تحریم‌ها هنوز به پایان نرسیده‌اند.»

خانم مندلکر نیز در سخنانی در نشست امروز گفت:‌ «در همان اولین روز اجرای دوباره تحریم‌هایی که پس از اجرای برجام لغو شده بودند، بیش از هفتصد نهاد و فردی که در شبکه مالی رژیم جمهوری اسلامی فعالیت داشتند، در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفتند.»

وی در مورد ساز و کار مالی که اروپا برای تعامل بازرگانی با ایران تشکیل داده است، گفت: ما به اروپایی‌ها بارها گوشزد کرده‌ایم که به طور سیستماتیک با تامین مالی رژیم ایران مقابله می‌کنیم؛ زیرا ایران پول دریافتی را برای ادامه اقدامات خرابکارانه و کمک به تروریسم، که شامل فرستادن کودکان به جنگ در سوریه می‌شود، ادامه می‌دهد.

مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا نیز در نشست سال گذشته آیپک، با اشاره به تهدیداتی که جمهوری اسلامی متوجه اسرائیل می‌کند تاکید کرد که آمریکا هرگز به ایران اجازه دسترسی به سلاح هسته‌ای نخواهد داد و گفت اگر توافق هسته‌ای ۱۳۹۴ اصلاح نشود واشنگتن از آن خارج می‌شود؛ تهدیدی پرزیدنت ترامپ چند هفته بعد به آن عمل کرد.

بنا بر اعلام دفتر مطبوعاتی کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (ایپک) کنفرانس سه روزه امسال که از روز یکشنبه چهارم فروردین با شرکت هجده هزار نفر در شهر واشنگتن آغاز شد، «بزرگترین» کنفرانس از لحاظ شمار شرکت کنندگان جامعه آمریکائیان هوادار اسرائیل است.

در این کنفرانس بیش از ششصد سخنران از بیست و یک کشور حضور دارند، که از آن جمله می‌توان به مایک پنس معاون پرزیدنت ترامپ، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، میچ مک‌کانل رهبر اکثریت جمهوریخواه مجلس سنا، نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان، و بسیاری دیگر اشاره کرد.

نگرانی های ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی

ایالات متحده می‌‌گوید که توافق هسته‌ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران را اعلام کرد. وی همچنین در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته دستور بازگشت تحریم‌های هسته‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

ایالات متحده می‌گوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می‌دهد، و عامل بی‌ثباتی در خاورمیانه است.

در ماه‌های گذشته چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف شد و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه،‌ آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آن‌ها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آن‌ها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG