هیلاری کلینتون و مری توماس تنها در یک مورد اشتراک دارند: هر دو زن می خواهند در انتخابات پیروز شوند.
کلینتون را کم و بیش همه می شناسند، اما توماس چندان معروف نیست. مری توماس یک جمهوریخواه محافظه کار، مخالف سقط جنین و نظام بیمه بهداشت و درمانی اوباما، و مشاور سابق سازمان حمایت از سالمندان فلوریدا است. توماس در انتخابات فلوریدا رقابت می کند به امید این که پیروز شده و اولین زن آمریکایی هندی تباری شود که به کنگره راه می یابد.
خانم توماس به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که هنوز هستند افرادی که به ارزش گوناگونی افراد در سازمان های رهبری کشور در واشنگتن معتقدند.
با آن که کلینتون گفته می خواهد سقف بلند شیشه ای که مانع پیشرفت زنان در آمریکا می شود را بشکند، خانم توماس از آن جمله زنانی است که برای شکستن سقف های شیشه ای پایینتر مبارزه می کنند و می گویند زنان در آمریکا هنوز آنطور که باید در نهادهای انتخابی سهم ندارند.
بیش از نیمی از جمعیت آمریکا زنان هستند اما تنها یک پنجم اعضای مجلس نمایندگان و سنا زن هستند و از هر چهار قانونگذار یک نفر زن است. تنها شش ایالت فرماندار زن دارند و شهردار حدود ۱۹ درصد از شهرهای عمده آمریکا زن هستند.
از سوی دیگر حقوق نابرابر زنان در مقابل مردان آمریکایی مورد اعتراض است. از هر یک دلاری که به عنوان دستمزد به مردها می رسد، سهم یک زن ۷۹ سنت است. سهم مردها در رده های بالای حرفه ای از زنان بیشتر است و حتی در پست های بالا نیز حقوق زنان از مردان کمتر است. این تفاوت حتی در عرصه سیاسی نیز به چشم می خورد و آمار نشان داده که بیشتر طرفداران کلینتون زن، و بیشتر حامیان ترامپ مرد هستند.
اگر هیلاری کلینتون رئیس جمهوری آمریکا شود این کشور اولین رهبر زن را تجربه خواهد کرد در حالی که دست کم ۵۲ کشور جهان در نیم قرن گذشته رهبران زن داشته اند و همین چند هفته پیش بود که بریتانیا بار دیگر شاهد روی کار آمدن یک نخست وزیر زن شد.
نمایندگان زن در میان ایالت های کشور پهناور آمریکا متفاوت است. شش ایالت، نمایندگان زن برای مجلس نمایندگان برگزیده اند و ۲۲ ایالت هرگز نماینده زن در سنا نداشته اند. میسیسیپی تنها ایالتی است که هرگز در سنا، کنگره و همچنین دفتر فرمانداری نماینده زن نداشته است.
کلرادو با ۴۲ درصد سهم زنان، دارای بیشترین شمار زنان در سطح رهبری ایالتی است اما این ایالت هرگز فرماندار یا سناتور زن نداشته است.