نشست سه روزه مبارزه با افراطگرایی در واشنگتن، با تشویق کشورها به یافتن عوامل ریشهای این پدیده تهدیدآمیز، روز پنجشنبه به پایان رسید.
رئیس جمهوری آمریکا در سخنانی در این نشست گفت باید اختلاف میان شیعه و سنی پایان یابد. دبیرکل سازمان ملل نیز رعایت حقوق بشر را در این مبارزه کلیدی خواند و سوزان رایس مشاور امنیت ملی آمریکا که سخنرانی پایانی نشست را ایراد کرد، توصیه کرد، دولتها با جوامع مدنی همکاری نزدیک داشته باشند.
نشست مبارزه با افراطگرایی خشونتبار فرصتی بود برای گفتگوهای دوجانبه با نمایندگان کشورها و نهادهای منطقهای خاورمیانه و شمال آفریقا؛ از جمله گفتگوی جان کری وزیر خارجه آمریکا و دبیرکل اتحادیه عرب.
آقای کری در این دیدار گفت «مقر اتحادیه عرب در قاهره است، اما مسئول ارتباطات کلیه روابط کشورهای عرب است و نبیل العربی شریکی قاطع در یافتن راهی برای مبارزه با افراطگرایی، تهدید داعش، صلح خاورمیانه، سوریه، مصر و انتقال قدرت در آن کشور بوده است.»
دبیرکل اتحادیه عرب نیز با تأکید بر این که افراطگرایی خشونتبار مختص خاورمیانه و کشورهای عرب نیست، گفت «این یک پدیده بین المللی است. همانطور که پرزیدنت اوباما امروز گفتند، همه کشورهای جهان در یک موقعیت هستند. اگر بخواهیم این سازمانهای تنفربرانگیز را از بین ببریم، باید همکاری داشته باشیم.»
وزیر خارجه آمریکا با همتای مصری خود نیز ملاقات داشت. وی در این دیدار مصر را شریکی حیاتی و رهبری برای منطقه خواند و گفت «آقای شکری و من در مورد برخی چالشهایی که با آنها روبرو هستیم، و همینطور حرکت مصر به سمت انتخابات و برآوردن قولهای برقراری نظامی دموکراتیک، و همچنین مقابله با چالشهای افراطگرایی خشونتبار، گفتگو خواهیم کرد.»
مصر اخیراً حدود ۲۰ قربانی به گروه افراطی موسوم به دولت اسلامی (داعش) داد و مانند اردن بلافاصله دست به عملیات نظامی علیه داعش در لیبی زد.