رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه در سخنرانی پایانی نشست مبارزه با خشونت افراطگرایی در واشنگتن پایتخت ایالات متحده، در جمع نمایندگانی از ۶۰ کشور، گفت ما و متحدانمان به تلاش برای نابودی داعش ادامه خواهیم داد.
باراک اوباما در این سخنرانی که در ساختمان وزارت خارجه برگزار شد، همچنین از مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواست اهداف این نشست سه روزه را پیگیری کند و گفت «در حالی که ما اینجا صحبت میکنیم، داعش در حال قتل و جنایت در سوریه و عراق است. ما تبعات جنایات داعش را در آمستردام و دانمارک میبینیم.»
رئیس جمهوری ایالات متحده همچنین گفت در جوامعی که تحول دموکراتیک غیرممکن است، به نظر میرسد که خشونت تنها را تحول است و افزود «با این حال، ما باید این شرایط را از بین ببریم و کمک کنیم تا مردم به خواستههای مشروع خود برسند.»
وی در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت باید تلاش شود در جامعه خود ما برخورد دوستانهای با مسلمانان وجود داشته باشد و افزود «تندروها این موضوع را تبلیغ میکنند که ما در غرب نسبت به مسلمانان نگاه مثبت نداریم، درحالی که ما به پیوندهای جامعه مان ارزش میگذاریم.»
آقای اوباما در ادامه گفت «ما باید بر روی نفرتها و اختلافات یک پل بسازیم؛ در برابر تروریستها، بگذارید ما جوانان را جذب کنیم. جوانان علاقه به نفرت ندارند، این ما هستیم که نفرت را در آنها به وجود میآوریم. ما باید مسلمانها را جذب جامعه خودمان بکنیم؛ ما باید به میلیونها دکتر و محقق و فعال مسلمان در جهان صدا بدهیم.»
رئیس جمهوری آمریکا همچنین خواستار جلوگیری از تبلیغ ایدئولوژیهای افراطی القاعده و داعش، و همچنین قطع کمکهای مالی به تبلیغاتی که موجب اختلافات قومی و مذهبی میشوند، شد و تاکید کرد که کشورها در این زمینه مسئول هستند.
وی افزود «گروههایی مانند داعش و القاعده، توجهشان به جوانان مسلمان است، و ما باید به دغدغههایی که تروریستها از آنها استفاده میکنند، توجه ویژه کنیم.»
آقای اوباما با بیان این که «لزوما هر کس که فقیر است، در دام تندروی نمیافتد،» گفت در مبارزه با تندرویها باید «فرصتهای شغلی» ایجاد شود و مبارزه با «فسادهای دولتی» ادامه یابد.
به گفته رئیس جمهوری آمریکا در مبارزه با افراطگرایی باید موقعیتهای تحصیلی و شغلی برای زنان ایجاد شود و در ادامه تاکید کرد «این خود یک روش مبارزه است.»
رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به حملات تروریستی اخیر در فرانسه و از جمله کشته شدن یک پلیس مسلمان گفت «جامعه جهانی باید حمله به فرانسه را ببیند، اما آن پلیس مسلمانی که جانش را در برابر تروریستها از دست داد نیز ببنید.»
باراک اوباما در پایان سخنانش خطاب به حاضران در نشست گفت «من از همه تشکر میکنم که امروز از اقوام و ادیان مختلف این جا آمدید، یادمان باشد ما همه در یک قایق هستیم.»
جان کری وزیر خارجه آمریکا، نیز در مقالهای در روزنامه وال استریت ژورنال نوشت که هدف واشنگتن از مبارزه با افراطگرایی خشونتآمیز، نشان دادن قدرت جوامع صلحدوست است.
آقای کری با اشاره به نشست مبارزه با افراطگرایی که در واشنگتن برگزار می شود، نوشته است که توصیههای این نشست دستورالعملی است برای شناسایی و به اجرا گذاشتن بهترین راههای مقابله با افراطگرایی خشونتآمیز، که به عنوان یک موضوع کلیدی در اجلاس آتی مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز مطرح خواهد شد.
وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت که قرن بیستم، قرن مبارزه با رکود اقتصادی، برده داری، فاشیسم و تمامیتخواهی بود و اکنون با ظهور و گسترش افراطگرایی خشونتآمیز، جوامع، کشورها و حاکمیت قانون در جهانمان به چالش گرفته شدهاند.