لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۳۷

جلسه «چالش های جهانی و راهبرد امنیت ملی آمریکا» در سنا


مادلین آلبرایت - آرشیو
مادلین آلبرایت - آرشیو

روز چهارشنبه، کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا، میزبان آقایان کسینجر، شولتز و خانم آلبرایت، سه وزیر خارجه در دولت های جمهوریخواه و دموکرات بود. موضوع جلسه دریافت دیدگاه های این سه دیپلمات کهنه کار در مورد «چالش های جهانی و راهبرد امنیت ملی آمریکا بود.»

هنری کسینجر، وزیر خارجه آمریکا در دولت ریچارد نیکسون، معتقد است که نوع تهدیدهای امنیتی در جهان تغییر یافته و این تهدیدها ماهیتی سیال یافته اند. تاثیر و اثر پذیری مناطق مختلف جهان از یکدیگر در حال باز تعریف است و وقوع حوادث مهم در هر کشوری بلافاصله بر کشورهای مجاور اثر می گذارد.

آقای کیسینجر افزود در خاورمیانه چندین تحول همزمان در حال رخ دادن است، از جمله آنکه بخش قابل توجهی از این منطقه جغرافیایی دیگر در کنترل کشور خاصی نیست. وی در مورد ایران گفت: «ایران از بهم خوردگی وضعیت منطقه برای بسط نفوذش در کشورهایی مانند عراق و لبنان استفاده کرده در حالیکه برنامه اتمی خود را که می تواند تبعاتی جهانی داشته باشد پی گیری می کند.»

به گفته این مقام باسابقه دولت آمریکا، «مذاکرات اتمی ایران با شش قدرت جهانی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی است و هدف از آن، این است که اگر ایران بخواهد در هر زمانی اراده کند که از پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای خارج شود، حداقل یک سال تا زمان دستیابی این کشور به تسلیحات اتمی طول بکشد. این یعنی رویکرد جهانی از منع گسترش، به مهار تغییر کرده است.»

آقای کیسینجر همچنین افزود «بودجه نظامی آمریکا باید بر پایه تحولات راهبردی باشد و اهمیت باید بر نوسازی نیروها و تسلیحات استراتژیک آمریکا استوار باشد.»

مادلین آلبرایت که در دولت بیل کلینتون وزیر خارجه آمریکا بود، با ارائه فهرستی از تحولات جهان مانند بحران آورگان در خاورمیانه به خاطر تحولات اخیر، ادامه رقابت خطرناک بین ایران و عربستان، و در اروپا ادامه حضور روسیه در اوکراین، گفت «هیچکدام از این بحران ها، تهدیدی موجودیتی برای آمریکا ایجاد نکرده است اما تاثیراتی غیر مستقیم بر آمریکا دارد.»

خانم آلبرایت گفت «همکاری با هم پیمانان و ایجاد توازن در دستگاه های دیپلمایتک، اقتصادی و نظامی و پایبندی به آرمان هایمان برای عبور از چالش های امروزی حیاتی است. و بنابراین در خاورمیانه باید مستقیما و با هم پیمانان اروپایی خود به تحت فشار گذاشتن گروه داعش ادامه دهیم.»

وی در ادامه با اشاره به موضوع ایران افزود «همانگونه که رئیس جمهوری گفتند در مورد ایران، سیاست آمریکا جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای است و در این راستا هیچ گزینه ای را از روی میز برنداشته است. دولت به دنبال رسیدن به راه حل سیاسی است. و اگر مذاکرات شکست بخورد، یا ایران توافق را نقض کند، ایالات متحده و دیگر کشورها هزینه های این نقض را بر ایران بیشتر خواهند کرد. اما من معتقدم که باید به مذاکرات فرصت داد مسیر خود را طی کند.»

سناتور جان مک کین، رییس کمیته نیروهای مسلح سنا در این جلسه گفت آمریکا در این روزها خود را در برابر تهدیدهای پیچیده فزاینده ای می بیند که باید با آگاهی کامل به مبارزه این تهدیدها قدم بردارد.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG