مقام های بهداشتی ایران در پی افزایش گرد و غبار و آلودگی هوای اهواز، به مبتلایان به بيماريهای قلبی و عروقی و ريوی، سالمندان، زنان باردار و کودکان هشدار داده اند تا حد امکان از خانه خارج نشوند.
آلودگی هوا براثر گرد و غبار در اهواز پدیده جدیدی نیست. چند سالی است که در دو مقطع در فصل تابستان و زمستان، گرد و غبار در هوا به حدی می رسد که حتی شعاع دید کاهش می یابد.
آلودگی مداوم هوای اهواز بر اثر گرد و غبار این شهر را به یکی از آلوده ترین شهرهای دنیا تبدیل کرده است. اما گرد و غبار هوا اگر چه از اهواز آغاز شده، اما به اهواز منحصر نمی شود و اکنون با غلظت های متفاوت بیش از ۲۰ استان ایران را آلوده است. تا آن جا که در سال گذشته، تهران نیز شاهد افزایش آلودگی هوای ناشی از گرد و غبار بود.
شهروندان اهوازی در گفت و گو با بخش فارسی صدای آمریکا از این که بعد از گذشت سال ها هنوز فکری برای این مشکل نشده، گله دارند و می گویند شاید تنها با رسیدن این مشکل به تهران می توان انتظار داشت که مسئولان فکری به حال آنها بکنند. تهران سال هاست با مشکل وارونگی هوا مواجه است.
برخی نمایندگان مجلس سال گذشته هشدار دادند که افزایش ریزگردها، به موج جدیدی از بیماری سرطان دامن زده است.
مقام های دولتی در سال های گذشته تاکید کرده اند که ریزگردها از عراق و عربستان می آید. اما با اجرای قراردادهای ایران با این دوکشور برای پاشیدن مالچ بر بیابان های عراق و عربستان این مشکل پیش نمی آمد. اما در چند سال اخیر، توجهی به اجرای این قراردادها نشده است.
با پیش رفتن مشکل اکنون کار به جایی رسیده که ایران می گوید بدون کمک جمعی کشورهای عراق، عربستان و سوریه، نمیتواند به تنهایی کاری انجام دهد.
اما این تنها بخشی از موانع برطرف کردن ریزگردهاست. مشکل مهم دیگر بودجه است که به گفته مقام های سازمان محیط زیست، بودجه ای برای مهار ریزگردها اختصاص نیافته است.
سال گذشته تهران نیز شاهد توفانی از گرد و غبار بود. پدیده ای که برای بسیاری از پایتخت نشینان تازگی داشت. اما به گفته برخی کارشناسان هر سال که برای فرونشاندن ریزگردها کاری انجام نشده، سال بعد ریزگردها با شدت بیشتری به شهرها بازگشته اند.