درخواست نایب رئیس مجلس آلمان مبنی بر رفع حصر از رهبران جنبش سبز و آزادی زندانیان سیاسی، خشم برخی از اصولگرایان مجلس ایران را برانگیخت.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، چند تن از نمایندگان اصولگرای مجلس شورای اسلامی، سخنان کلودیا روت در سفرش به ایران را دخالت در امور داخلی ایران دانسته و خواستار آن شدهاند تا وزارت امور خارجه ایران، سفیر آلمان را احضار کند.
به گزارش رسانههای ایران، نایب رئیس مجلس آلمان در دیدار با محمدرضا عارف، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و از چهرههای اصلاحطلب، خواستار آزادی رهبران معترضان سال ۱۳۸۸ و همچنین زندانیان سیاسی شد و گفت اگر این اتفاق بیفتد، مردم رضایت بیشتری خواهند داشت. او همچنین اعتراضات سال ۱۳۸۸ را نشانه آزادی خواهی جوانان و دانشجویان ایرانی دانست.
میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی از چهار سال پیش تاکنون بدون محاکمه و با حکم شورای عالی امنیت ملی ایران در حصر خانگی به سر میبرند.
در پی این اظهارات کلودیا روت، چند نماینده اصولگرای مجلس ایران از جمله محمدعلی ابوترابیفرد نایب رییس مجلس، فاطمه آلیا و محمد اسماعیل کوثری، سخنان خانم روت را دخالت در امور داخلی ایران دانسته و خواستار آن شده اند که وزارت خارجه ایران، سفیر آلمان را احضار کند.
نایب رئیس مجلس آلمان در ملاقات با محمدرضا عارف همچنین از محدودیت انتخابات آزاد در ایران با وجود نظارت استصوابی گلایه کرد و خواستار آزادی زندانیان سیاسی از جمله عبدالفتاح سلطانی، وکیل مدافع حقوق بشر و رسیدگی به پرونده جعفر پناهی، فیلمساز شناخته شده ایرانی که به زندان و محرومیت از کار محکوم شده است نیز شد .
خبرگزاری فارس نوشته است که کلوديا روت با اشاره به انتقادات مقامهای حکومت ایران از نقض حقوق بشر توسط آمريکا در زندانهای گوانتانامو و ابوغريب، گفت «انسان بايد اصلاحات حقوق بشری را ابتدا در خانه خود درست کند و بعد از آن به گوانتانامو و ابوغريب انتقاد کند».
خانم روت همچنین در دیداری با شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهوری ایران، از تلاشهای آلمان برای موفقیتآمیز بودن مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱+۵ گفت و آن را به نفع دو کشور دانست. نایب رییس مجلس آلمان در گفتگویی اختصاصی با خبرگزاری ایرنا هم گفت «امیدوارم تندروها در کنگره آمریکا از مخالفتها و کارشکنی دست بردارند و مانع ادامه مذاکرات دولت اوباما با ایران نشوند».
پیشتر، سفر هیات اعزامی پارلمان اروپا به ایران و ملاقات با چند فعال حقوق بشر ایرانی از جمله نسرین ستوده و ملاقات کاترین اشتون، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا با نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، وبلاگنویس جوانی که در سال ۱۳۹۱ در زندان جان باخت، با انتقادهای مشابهی از سوی اصولگرایان روبرو شده بود .