لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۱

طرح گروهی از قانونگذاران آمریکا برای تعلیق آزادی زندانیان گوانتانامو


طرح مسدود کردن انتقال زندانیان بازداشتگاه گوانتامو از سوی جمهوریخواهان
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00

چند سناتور ارشد جمهوریخواه آمریکا طرحی را برای جلوگیری موقت از آزاد شدن بیشتر زندانیان بازداشتگاه گوانتانامو پیشنهاد کرده‌اند.

این طرح؛ که جان مک کین رییس کمیته نیروهای مسلح سنا از جمله پیشنهاد دهندگان آن است و روز سه‌شنبه ارائه شد، آزاد کردن تعداد بیشتری از زندانیان را بطور موقت تعلیق می‌کند. استدلال طراحان این طرح، آن است که زندانیان خطر زیادی را متوجه ایالات متحده و متحدان آن می‌کنند.

این اقدام جمهوریخواهان با وعده باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده مبنی بر تسریع روند بستن بازداشتگاه گوانتانامو مغایرت دارد.

کلی آیوت پس از ارائه پیشنهاد در گفتگو با خبرنگاران گفت این لایحه یک ممنوعیت دو ساله در مورد انتقال زندانیانی که در رده تهدید بالا و متوسط قرار دارند، به خارج از گوانتامو مقرر می‌کند.

به گفته او «این لایحه به دلیل وضعیت امنیتی که ما در سراسر جهان با آن روبرو هستیم، چنین ممنوعیتی را مقرر می‌کند. روشن است که ما به وقت نیاز داریم تا بار دیگر با این تروریست‌هایی که اکنون دستگیر و در گوانتامو زندانی هستند، روبرو نشویم.»

سناتور جان مک کین رییس جمهوریخواه کمیته نیروهای مسلح سنا نیز با بیان این که این کمیته طرح را پیگیری خواهد کرد، گفت «ما این واقعیت را می‌دانیم که ۳۰ درصد کسانی که آزاد شده‌اند، بار دیگر وارد جنگ شده‌اند و معمولا در رده بسیار بالا. چون زندانی بودن در گوانتانامو برای آنها افتخاری است. در مقابل، ما طبق گفته دولت به آزاد کردن زندانی‌ها بدون هیچ طرح و برنامه‌ای ادامه می‌دهیم؛ با این احتمال که از هر سه نفر، یکی از آنها بار دیگر وارد جنگ می‌شود.»

سناتور مک کین گفت ما به زنان و مردان نیروی نظامی مدیون هستیم که حمایتشان کنیم.

سناتور آیوت با انتقاد از دولت باراک اوباما گفت «ما شاهد بوده‌ایم که این دولت با انتقال این زندانیان سعی دارد به وعده‌های انتخاباتی خود عمل کند، انتقال زندانیان خطرناکی که دوباره وارد عرصه ترویسم می‌شوند.»

دو هفته پیش، ۵ زندانی گوانتانامو – سه یمنی و دو تونسی – به قزاقستان منتقل شدند. انتقال این زندانیان در پی آن صورت گرفت که رییس جمهوری آمریکا اخیرا وعده خود را برای تشدید فشار گام به گام برای بستن بازداشتگاه نظامی گوانتامو تجدید کرد.

  • 16x9 Image

    شهلا آراسته

    شهلا آراسته در سال ۲۰۰۰، فعالیت خبری خود را در آمریکا با بنیاد تحقیاتی اطلس آغاز کرد و سپس در سال ۲۰۰۷ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG