لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۳

آمریکا در نخستین جنگ کامپیوتری با ایران


ویروس استاکس نت دست کم ۱۰۰۰ سانتریفیوژ را در ایران از کار انداخت
ویروس استاکس نت دست کم ۱۰۰۰ سانتریفیوژ را در ایران از کار انداخت
روزنامه آمریکائی نیویورک تایمز امروز، جمعه، گزارشی منتشر ساخت که می گوید باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا حمله سایبری به برنامه اتمی ایران را، پس از دررفتن تصادفی ویروس استاکس نت، تشدید، و حتی گسترش داده است.

نیویورک تایمز می گوید این عملیات که در دوران ریاست جمهوری جورج بوش با رمز «بازی های المپیک» آغاز شد، نخستین حمله سایبری پایدار آمریکا علیه یک کشور دیگر است، که با استفاده از کدهای مخرب طراحی شده با همکاری اسرائیل انجام گرفته است.

نیویورک تایمز پایه و اساس گزارش خود را مصاحبه هائی ذکر می کند که در ۱۸ ماه گذشته با مقامات کنونی و سابق آمریکائی، اروپائی و اسرائیلی انجام داده است، ضمن آنکه به بخش هائی از کتاب «مقابله و پنهان کاری: جنگ های مخفیانه اوباما و استفاده شگفت آمیز از قدرت و توانائی آمریکا» نوشته دیوید سانجر (David Sanger) نیز استناد شده کرده است.

نیویورک تایمز می گوید هدف از این حمله سایبری جلوگیری از تولید تسلیحات اتمی توسط ایران و نگاه داشتن اسرائیل از پیشدستی در حمله ای نظامی به ایران در واکنش به سردرگمی های مرتبط با تاسیسات اتمی نطنز است.

نیویورک تایمز می گوید اما مقامات، پس از فرار ویروس پیچیده استاکس نت – که با همکاری مشترک اسرائیل تولید شده بود – به فکر معلق گذاشتن حمله اقتادند، زیرا این ویروس در کامپیوتر های چند کشور دیگر نیز پیدا شده بود.

نیویورک تایمز می گوید باراک اوباما سرانجام دستور به ادامه عملیات داد و به فاصله یک هفته پس از فرار استاکس نت، نوع جدیدی از آن ۱۰۰۰ سانتريفیوژ از ۵۰۰۰ سانتریفیوژی را که در ان موقع در ایران به راه افتاده بود، از کار انداخت.

چند روز پیش از انتشار این گزارش نیویرک تایمز، کارشناسان در آزمایشگاه روسی کاسپرسکی، که یک شرکت سازنده نرم افزارهای ضد ویروس است، از کشف ویروسی بنام (Flame) یا شعله خبر دادند، که چند برابر استاکس نت است، و بنظر می رسد ایران را هدف گرفته است.

مقامات پنتاگون و کاخ سفید حاضر نشده اند درباره این گزارش اظهار نظر کنند، اما برخی از کارشناسان گفتند استفاده امریکا از جنگ افزار سایبری علیه ایران نباید موجب شگفتی شود.

آرون دیوید میلر، عضو مرکز وودرو ویلسون در واشنگتن گفت به نظر می رسد حملات سایبری بخشی از جنگ پنهانی گسترده تری باشد که «ترورها، تحریم ها و انزوای» ایران را شامل می شود.

میلر گفت یک استراتژی جنگ سایبری ممکن است سالم ترین راه برای برخورد با بحران بین المللی ناشی از کارهای اتمی ایران دیده شود – به ویژه اگر گزینه آن حمله نظامی یک جانبه اسراییل باشد. با این حال، او می گوید بر اساس موضع دولت اوباما، و اظهارات میت رامنی کاندیدای جمهوریخواه ریاست جمهوری، که نمی توان به ایران اجازه داد تسلیحات اتمی به دست آورد، ممکن است چاره ای غیر از زور باقی نماند.
XS
SM
MD
LG