بهروزآوری شده - یکشنبه ٢٢ فروردین، تنها یک روز پس از آنکه جمهوری اسلامی ایران از راهاندازی سانتریفیوژهای جدید غنیسازی اورانیوم در تاسیسات هستهای نطنز خبر داده بود، مشکل در شبکه توزیع برق این تاسیسات سبب بروز یک «حادثه» شد.
علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران مشکل به وجود آمده در نطنز را «اقدامی علیه این مرکز» و یک «حرکت مذبوحانه» خوانده که به گفته او برای جلوگیری از توسعه صنعت هستهای ایران از یک سو و موفقیت مذاکرات برجام در وین از سوی دیگر انجام شده است.
پیشتر بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، در گفتگویی با خبرگزاری حکومتی فارس با اشاره به بروز حادثه در شبکه برق تاسیسات نطنز گفته بود تحقیقات درباره دلیل آن در جریان است.
همزمان، برخی رسانههای اسرائیل این حادثه را نتیجه یک حمله سایبری دانستهاند. از جمله جروزالم پست در گزارشی مدعی شده بر خلاف ادعای مقامات ایرانی، حادثه در نطنز اتفاقی نبوده بلکه نتیجه یک حمله سایبری «احتمالا توسط اسرائیل» بوده، و خسارات بسیار بیشتر از آن است که توسط دولت ایران گزارش شده است.
در سال ٢٠١٠، در حملهای سایبری منتسب به اسرائیل به تاسیسات نطنز با ویروس استاکسنت، بیش از ١٠٠٠ سانتریفیوژ نابود شدند.
در تیرماه سال گذشته نیز یک آتشسوزی گسترده در همین تاسیسات رخ داد که به گفته مقامات ایرانی، یک «اقدام خرابکارانه» علیه برنامه هستهای این کشور بود.
دستور آغاز فعالیت سانتریفیوژهای پیشرفته در تاسیسات زیرزمینی نطنز که روز گذشته از سوی حسن روحانی صادر شد؛ نقض یکی دیگر از مفاد برجام بود درحالی که گفتوگوهای قدرتهای جهانی با ایران برای از سرگیری رعایت تعهدات تهران تحت برجام و بازگشت احتمالی ایالات متحده به آن توافق هستهای در وین ادامه دارد.