لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۷

رهبران اتحادیه اروپا ۴۰ تن از مقامات بلاروس را تحریم کردند؛ الکساندر لوکاشنکو در فهرست تحریم‌شدگان نیست


اجلاس سران اتحادیه اروپا در بروکسل برگزار شد
اجلاس سران اتحادیه اروپا در بروکسل برگزار شد

اتحادیه اروپا روز جمعه در نشریه رسمی خود اعلام کرد که چهل مقام بلاروس، از جمله وزیر کشور و رئیس کمیسیون انتخابات آن کشور، را تحریم کرده است.

در فهرست افراد تحریم‌شده نام فرماندهان، مقامات امنیتی، و مسئولان زندان‌ها نیز دیده می‌شود؛ اما نام الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس، که در انتخابات مناقشه‌برانگیز ماه اوت خود را برنده اعلام کرد، در این فهرست قرار ندارد.

ممنوعیت مسافرتی و مسدود شدن دارایی‌ها، مقامات ارشد بلاروس از جمله یوری کارائِف، وزیر کشور، معاون او، و همچنین مقامات امنیتی از جمله الكساندر والریِویچ بیكوف، فرمانده نیروهای ویژه واکنش سریع که اتحادیه اروپا آنها را به « بازداشت‌های خودسرانه و بدرفتاری از جمله شكنجه افرادی که دست به تظاهرات صلح‌آمیز زدند» متهم کرده است، هدف قرار می‌دهد.

این تصمیم، پس از ساعت‌ها گفت‌وگو در اجلاس سران اتحادیه اروپا در بروکسل اتخاذ شد.

توافق بر سر تحریم ۴۰ مقام بلاروسی متهم به تقلب در انتخابات ریاست جمهوری ماه اوت در این کشور می‌تواند به منزله نشان دادن حمایت اتحادیه اروپا از معترضان حامی دموکراسی در مینسک تلقی شود.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، پس از بحث و گفتگویی چند جانبه میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا که به نیمه شب کشیده شد گفت: «اتحادیه اروپا علیه کسانی که مانعی بر سر راه دموکراسی هستند دست به اقدام می‌زند و این، نشانه مهمی است.»

دیپلمات‌ها معتقد هستند با این که بریتانیا و کانادا، برای نشان دادن حمایت خود از اعتراضات آزادی‌خواهانه مینسک را تحریم کرده‌اند، اما عدم رسیدن به توافق در اتحادیه اروپا که تصمیم‌گیری‌ در آن بر اساس اتفاق آراء صورت می‌گیرد، تا حدودی از اعتبار سیاست خارجی اتحادیه کاسته بود.

قبرس، یكی از كوچكترین كشورهای عضو اتحادیه اروپا، به مدت یک ماه جلوی تحریم علیه بلاروس را گرفته بود و اصرار داشت كه تركیه نیز به دلیل حفاری نفت و گاز در سواحل مدیترانه تحریم شود.

آلمان با نگرانی از این که چنین تصمیمی تلاش‌های اتحادیه برای تنش‌زدایی با یونان را مختل کند از اتخاذ چنین موضعی علیه ترکیه اجتناب می‌کرد.

به ‌گزارش خبرگزاری رویترز، رهبران اتحادیه اروپا در ‌نهایت به قبرس اطمینان دادند که در ماه دسامبر، رفتار ترکیه را مورد بازنگری قرار دهند و در صورت ادامه اقدامات «تحریک‌آمیز» تحریم‌هایی را علیه این کشور وضع کنند.

آنها به قبرس اطمینان دادند که اگر ترکیه به حفاری نفت و گاز در مناطق مورد مناقشه مدیترانه ادامه دهد، مجازات خواهد شد.

سباستین کورتس، صدراعظم اتریش، پس از این نشست در توئیتر نوشت که اگر ترکیه به نقض قوانین بین‌المللی ادامه دهد، با خطر تحریم شدن توسط اتحادیه اروپا‌ مواجه می‌شود.

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، نیز در واکنش به گزارش‌هایی درباره سرکوب مخالفان دولت لوکاشنکو، گفت که آمریکا با متحدان خود در حال بررسی افزایش تحریم‌های هدفمند علیه ناقضان حقوق بشر در بلاروس است.

در همین حال، شماری از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا در واکنش به سرکوب خشونت بار اعتراضات ضددولتی و سرکوب فعالیت های سیاسی در بلاروس، طرح «قانون دموکراسی، حقوق بشر، و حاکمیت بلاروس ۲۰۲۰» را ارائه کرده‌اند.

بریتانیا و کانادا نیز چندی پیش آلکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس، پسر او، و دیگر مقامات ارشد آن کشور را برای تقلب در انتخابات ریاست جمهوری و دست زدن به خشونت علیه معترضان هدف تحریم قرار دادند.

در نتیجه سرکوب‌های پس از انتخابات در بلاروس بیش از ۱۲ هزار نفر از شرکت کنندگان در تظاهرات بازداشت شده‌اند.

XS
SM
MD
LG