لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۳۹

انتخابات ۱۴۰۰ – مصطفی تاجزاده هم به عنوان داوطلب نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کرد


مصطفی تاجزاده در کنار همسرش، بعد از ثبت نام در وزارت کشور. جمعه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰
مصطفی تاجزاده در کنار همسرش، بعد از ثبت نام در وزارت کشور. جمعه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

در حالی که تنها یک روز دیگر تا پایان مهلت ثبت نام داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ایران مانده است، مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاح طلب، و چند چهره نزدیک به دولت احمدی نژاد با حضور در وزارت کشور ثبت نام کردند.

روز جمعه ۲۴ اردیبهشت، در چهارمین روز از ثبت نام داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری،‌ مصطفی تاجزاده به همراه همسرش، و با حضور جمعی از حامیانش به وزارت کشور رفت. حامیان تاجزاده با شعارهایی چون «یاحسین، میرحسین» و همچنین «درود بر موسوی، سلام بر تاجزاده» او راه همراهی کردند.

آقای تاجزاده بعد از ثبت نام در سخنانی گفت: «من سید مصطفی تاج‌زاده به عنوان یک شهروند، معاون سیاسی وزیر کشور دولت اصلاحات، معاون امور بین‌الملل دولت میرحسین موسوی، یک اصلاح‌طلب، یک زندانی سیاسی هفت‌ ساله، و یک ایرانی رسما نامزد کاندیداتوری شدم.»

در سال ۱۳۸۸ در حالی که میرحسین موسوی مدعی پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری بود، نام محمود احمدی نژاد از سوی دست اندرکاران دولت او به عنوان فرد پیروز اعلام شد. این موضوع عامل بروز اعتراضات گسترده‌ای شد و یکسال بعد میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دیگر نامزد آن انتخابات، به فرمان آیت الله علی خامنه‌ای در خانه‌های‌شان به اصطلاح «حصر» شدند.

آقای تاجزاده، که به گفته ناظران بر انتخابات شانسی برای عبور از «نظارت استصوابی» و «سلیقه‌ای» شورای نگهبان ندارد، در سخنان بعد از ثبت نام در وزارت کشور گفت که مخالف وضع موجود است.

وی گفت: «با سیاست داخلی امنیتی و بستن دهان مخالفان و منتقدان و گرفتن حق فعالیت تشکیلاتی از هر ایرانی با هر گرایش و عقیده‌ای که ملتزم به قانون است و خشونت را نفی می‌کند، مخالفم.»

آقای تاجزاده ضمن تاکید بر این که «در انتخابات فرمایشی، رای‌ دادن توجیه ندارد»، گفت که قصد دارد در صورت رسیدن به ریاست جمهوری با جلب نظر آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، قانون اساسی ایران را اصلاح کند تا افرادی به صورت دوره‌ای و انتخابی به مقام رهبری حکومت برسند.

  • دیگر چهره های ثبت نام کرده تا روز چهارم

در چهارمین روز ثبت‌نام داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری، دو مقام دولت محمود احمدی نژاد نیز ثبت نام کردند. فریدون عباسی رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران و علیرضا افشار فرمانده سابق بسیج از چهره‌های دیگری هستند که در وزارت کشور حضور یافته و رسما نامزد شده‌اند.

پیشتر، در سومین روز از ثبت نام از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری ایران، علی مطهری، محمود صادقی و محسن مهرعلیزاده برای ثبت نام در وزارت کشور حضور یافتند.

در دومین روز ثبت نام داوطلبان نامزدی انتخابات، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری پیشین ایران، مشهورترین چهره ای بود که ثبت نام کرد.

در روز نخست ثبت نام عمدتا چهره های نظامی و سپاهی ثبت نام کردند که می‌توان به حسین دهقان فرمانده پیشین سپاه و مشاور نظامی خامنه‌ای، سعید محمد فرمانده سابق قرارگاه خاتم الانبیاء، و محمدحسن نامی فرمانده سابق ارتش و وزیر دولت احمدی نژاد، اشاره کرد.

  • رایزنی‌ها پیش از روز آخر

از ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه به عنوان چهره شاخص محافظه‌کاران در این انتخابات اشاره می‌شود. او هنوز ثبت نام نکرده است. محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران چهره ای است که برخی اصلاح طلبان و مقامات دولت حسن روحانی امیدوار بودند نامزد انتخابات شود. او روز دوشنبه در یک پست اینستاگرامی گفت که حضورش در انتخابات به خیر و صلاح مُلک و ملت نیست. این چندمین بار است که آقای ظریف می‌گوید تمایلی برای شرکت در انتخابات ندارد. به تازگی انتشار یک فایل صوتی درز کرده از مصاحبه ظریف باعث حملاتی از سوی محافظه‌کاران به او و حتی سرزنش وزیر خارجه از سوی رهبر جمهوری اسلامی شد.

روز پنجشنبه یک منبع نزدیک به علی لاریجانی از نامزدی او در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ خبر داد. خبرگزاری تسنیم نیز از قطعی شدن نامزدی اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی، در انتخابات پیش رو خبر داده است.

براساس برنامه انتخابات ریاست جمهوری در ایران، داوطلبان نامزدی تا روز شنبه ۲۵ اردیبهشت برای نام نویسی فرصت دارند. بعد از پایان مهلت ثبت‌نام، شورای نگهبان حداکثر ده روز فرصت دارد که نامزد‌های تأیید صلاحیت شده را معرفی کند. نظارت شورای نگهبان برای تعیین واجدین شرایط نامزدی انتخابات ریاست جمهوری یکی از مواردی است که باعث می‌شود انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران بر طبق موازین بین‌المللی، آزاد نباشد.

XS
SM
MD
LG