دیدهبان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرد که خواستهاش از شورای حقوق بشر سازمان ملل مبنی بر ایجاد تحقیقی تحت هدایت سازمان ملل درباره نقضهای جدی حقوق بشری در جریان و بعد از اعتراضات را تکرار میکند.
دیده بان حقوق بشر در گزارشی که روز سهشنبه ۲۷ آبان ماه در این سایت منتشر شده است، اعلام کرد که با گذشت یک سال از اعتراضات آبان ماه، «مقامات ایران از هر گونه مسئولیتپذیری حقیقی برای سرکوب خونین علیه اعتراضات گسترده سال پیش خودداری کردهاند.»
تارا سپهریفر، پژوهشگر ایران در دیدهبان حقوق بشر، گفت: «یک سال پس از سرکوب نوامبر [آبان ۱۳۹۸]، مقامات ایران هیچ نشانهای از مسئولیتپذیری نشان ندادهاند و همچنان خانوادههای کشتهشدگان در جریان اعتراضات را مورد آزار قرار میدهند.»
او اضافه کرد: «خانوادههای صدها قربانی، که اکثراً از بخشهای محرومتر جامعه ایران هستند، حق دارند که شاهد بازخواست افراد مسئول در نقض جدی حقوق بشر باشند.»
پژوهشگر ایران در دیده بان حقوق بشر با بیان این که مقامات ایران به شکلی نظاممند تلاشهای افراد خواهان عدالت برای سرکوب خونین نوامبر را قلع و قمع میکنند، معتقد است که جامعه بین المللی باید «به مقامات ایرانی فشار بیاورند و دست به اقدام بزنند تا مطمئن شوند ایران از عواقب چنان سرکوب خونینی شانه خالی نکند.»
در بخشی از این گزارش آمده است که دیدهبان حقوق بشر خواستهاش از شورای حقوق بشر سازمان ملل مبنی بر ایجاد تحقیقی تحت هدایت سازمان ملل درباره نقضهای جدی حقوق بشری در جریان و بعد از اعتراضات را تکرار میکند.
همچنین سازمان عفو بین الملل همزمان با سالگرد اعتراضات آبان ۱۳۹۸ و فرارسیدن ۲۵ آبان، مرگبارترین روز درگیری نیروهای امنیتی با مردم، از وبسایتی رونمایی کرد که اطلاعات و مستندات قطع اینترنت به منظور پنهان کردن ابعاد کشتار معترضان را نشان میدهد.
در این وبسایت اسامی کامل ۲۳۳ تن از کشته شدگان با ذکر تاریخ و محل کشته شدن آنها اعلام شده است. در این وبسایت همچنین یادآوری شده است که دست کم ۲۳ تن از جانباختگان زیر ۱۸ سال بوده اند. این سازمان همچنین اعلام کرد که گلولههای نیروهای امنیتی در نیمی از موارد به اعضای حیاتی چون سر، گردن، و سینه برخورد کرده است. این بدان معنا است که این نیروها به قصد کشتن معترضان شلیک می کردند.
اعتراضات آبان سال گذشته در پی گران شدن ناگهانی قیمت بنزین از جمعه شب ۲۴ آبان در چند شهر ایران از جمله مشهد، اهواز، خرمشهر، و بهبهان آغاز شد. تلویزیون حکومتی ایران در نخستین ساعات جمعه خبر افزایش سه برابری قیمت بنزین را اعلام کرده بود. اعتراضات در نخستین ساعات به طور آرام برگزار شد و مردم در شهرهایی چون تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، و تبریز با خاموش کردن خودروهای خود در خیابانها و دادن شعارهایی چون «پول نفت گم شده خرج فلسطین شده»، «مرگ بر گرانی» به گرانی بنزین اعتراض کردند. اما نیروی انتظامی و نیروهای امنیتی به معترضان حمله کردند.
وزیر خارجه آمریکا وزیر خارجه ایالات متحده در نخستین واکنش به اعتراضات گسترده در شهرهای ایران، روز شنبه ۲۵ آبان در توئیتی گفت که ایالات متحده در کنار مردم ایران است. مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه نیز روز شنبه با انتشار توئیتی ضمن محکوم کردن قطع اینترنت در ایرانخطاب به مقامات جمهوری اسلامی نوشت: «بگذارید مردم حرفشان را بزنند.»