مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده اعدام روح الله زم روزنامه نگار ایرانی توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرد.
مایک پمپئو روز دوشنبه ۲۴ آذر در توئیتر خود نوشت: ایالات متحده اعدام ناعادلانه و وحشیانه روحالله زم، روزنامهنگار ایرانی که در خارج از مرز از سوی رژیم ربوده شد را شدیدا محکوم میکند.
آقای پمپئو با اشاره به قتل و بازداشت بیش از ۸۶۰ روزنامهنگار در ۴۱ سال گذشته توسط «رژیم ترور» گفت که زم بیرحمی و فساد رژیم ایران را آشکار میکرد.
روحالله زم فرزند محمدعلی زم، روحانی شیعه سرشناس در ایران و از مقامات سابق جمهوری اسلامی، از ایران گریخته و در فرانسه پناهنده شده بود. کانال تلگرامی «آمد نیوز» را راه انداخت که عموما به فساد و تخلفات جمهوری اسلامی و اخبار اعتراضات و تجمعات میپرداخت.
پیشتر جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دولت آینده جو بایدن نیز ضمن محکومکردن اعدام «روحالله زم»، گفت دولت آینده آمریکا در ائتلاف با شرکای خود، در برابر «اقدامات ضد حقوق بشری رژیم ایران» خواهد ایستاد.
سپاه پاسداران مهر ماه سال گذشته با اعلام بازداشت آقای زم مدعی شد که او را «با استفاده از عملیات پیچیده و فریب اطلاعاتی»...«به داخل کشور هدایت و بازداشت» کرده است. اندکی بعد مشخص شد که روح الله زم در سفر به عراق بازداشت شده و به ماموران امنیتی جمهوری اسلامی تحویل داده شده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، مقامات جمهوری اسلامی مدعی بودند کارهای زم الهام بخش اعتراضات اقتصادی سراسری سال ۲۰۱۷ شده بود. بنابراین گزارش اعتراضات اقتصادی سراسری که اواخر سال ۲۰۱۷ آغاز شد، از زمان اعتراضات «جنبش سبز» بزرگترین چالش برای ایران بود و به سکویی برای اعتراضات مشابه در آبانماه سال گذشته تبدیل شد.
در پی بازداشت او، بخشهایی از اعترافات تلویزیونی روح الله زم از تلویزیون جمهوری اسلامی پخش شد. آقای زم در دادگاه اعترافات خود را رد کرد.
اعدام روحالله زم از سوی جمهوری اسلامی با موجی از اعتراض در شبکههای اجتماعی مواجه شد و با محکومیت این اقدام از سوی دولتهای اروپایی نشست تجاری ایران و اروپا به تعویق افتاد.
وزارت خارجه آمریکا بارها و در موارد مختلف نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط رژیم حاکم بر آن کشور را محکوم کرده است.
نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد نیز ۱۶ مهر امسال از نقض فاحش حقوق بشر در ایران، از جمله صدور حکم اعدام در دادگاههای ناعادلانه، ابراز نگرانی عمیق کرد.
کلی کرفت در سخنانی در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل گفت که آمریکا همچنان از نقض فاحش حقوق بشر در ایران، از جمله احکام اعدام در پی برگزاری دادگاههای ناعادلانه و اعترافات اجباری از طریق اعمال شکنجه، به شدت نگران است.