رسانه های داخل ایران گزارش دادهاند که مصطفی صالحی، از بازداشتشدگان اعتراضات سال ۱۳۹۶، روز چهارشنبه ۱۵ مردادماه در زندان مرکزی اصفهان اعدام شده است. وبسایتهای حقوق بشری پیشتر در رابطه با احتمال اجرای قریب الوقوع حکم اعدام مصطفی صالحی هشدار داده بودند.
فعالان حقوق بشر به تازگی فاش کرده بودند که آقای صالحی، سی ساله، یک کارگر ساختمانی بوده و در اعتراضات سال ۹۶ دستگیر و به اتهام قتل یک مامور محاکمه شد. هرچند او هرگز این اتهام را نپذیرفته و ظاهرا تبرئه شده بود، اما با فشار سپاه پاسداران دوباره محاکمه و این بار به اعدام محکوم شد.
برخی فعالان حقوق بشر و روزنامه نگاران پیشتر نوشتند که آقای صالحی «در دوره طولانی بازجویی و شکنجه در آگاهی و اطلاعات اصفهان، مقاومت کرد و به کار نکرده اعتراف نکرد.»
برخی از فعالان حقوق بشر نیز اعدام مصطفی صالحی را تصمیم جمهوری اسلامی برای اعدام یک فرد در رابطه با اعتراضات دانستهاند.
پیش از این به حکم اعدام سه معترض آبان ماه، امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی، و محمد رجبی اعتراض گسترده ای شد. از جمله پرزیدنت ترامپ به حکم اعدام آنها واکنش نشان داد. بعد از این واکنشها بود که اجرای آن احکام اعدام متوقف شده بود.
نهادهای حقوق بشری می گویند جمهوری اسلامی به طور عادلانه به اتهامات رسیدگی نمیکند و بعضا افرادی بیگناه محاکمه و حتی اعدام شدهاند. جمهوری اسلامی در دهه شصت هزاران نفر را اعدام کرد؛ در حالی که محکومیت چند ماهه زندان داشتند.
آمریکا میگوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم ایران، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بر هم زدن ثبات در خاورمیانه میکند. ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت داراییهای خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است.