رهبران کشورهای آلمان، فرانسه و چین که از طرفهای برجام هستند، از دیگر اعضای شرکت کننده در مذاکرات هستهای با هدف احیای برجام خواستند که از فرصت ایجاد شده برای دستیابی به یک توافق استفاده کنند.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، روز دوشنبه ۱۴ تیر در جمع خبرنگاران گفت مذاکرات طی هفته های آینده به نتیجه خواهد رسید.
او این مطلب را در مادرید، پایتخت اسپانیا، پس از شرکت در اجلاس گروه کشورهای استکهلم بیان کرد. این گروه شامل ۱۶ کشور است که خواستار کاهش تسلیحات اتمی و همچنین پیروی از پیمان عدم گسترش تلیحات اتمی هستند.
مذاکرات احیای برجام که شش دور آن به صورت غیر مستقیم بین تهران و واشنگتن انجام شده، تاکنون به نتیجه ای نرسیده است و هنوز با گذشت دو هفته از آخرین دور گفتگوها؛ تاریخی برای دور جدید یا هفتم اعلام نشده است.
این وقفه پس از اعلام نتیجه پیروی ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده است.
پیشتر جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در رابطه با تمدید نشدن توافق موقت ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و تاثیر بازرسی از مراکز هستهای بر مذاکرات وین گفته بود: «ما از ابتدای مذاکرات انتظار داشتیم که در مسیر دستیابی به توافق با ایران، با چالشهایی روبرو شویم.»
یک منبع در دفتر ریاست جمهوری فرانسه روز دوشنبه ۱۴ تیر ماه به خبرگزاری رویترز گفت در گفتگوی ویدیویی میان آنگلا مرکل، امانوئل مکرون و شی جین پینگ، که بیش از یک ساعت به طول انجامید، رهبران دو کشور اروپایی از وضعیت حقوق بشر و وجود اردوگاه کار اجباری در چین ابراز نگرانی کردند.
مجلس شورای اسلامی سال گذشته مصوب کرد که دولت باید دسترسی بازرسان آژانس به تاسیسات هستهای را محدود و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند. با این حال دولت حسن روحانی و آژانس اوایل اسفند گذشته به یک توافق سهماهه دست یافتند که بر پایه آن دوربینهای نظارتی آژانس در تاسیسات هستهای به مدت سه ماه فعال بمانند، اما دسترسی به اطلاعات آنها، تنها در صورتی ممکن شود که تحریمهای آمریکا علیه ایران لغو شده باشد.
این توافق با یک ماه تمدید، سوم تیر به پایان رسید. گفته میشود رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، برای تمدید مجدد این توافق، دو بار با ایران تماس داشته، ولی پاسخی دریافت نکرده است.