وکیل مدافع امیرپورنگ سرمدی تهرانی، فعال مدنی ساکن بابلسر، میگوید که او به صورت غیرقانونی و بدون دریافت احضاریه، جهت اجرای حکم بازداشت و به زندان بابل منتقل شده است.
علی شریفزاده، وکیل مدافع امیرپورنگ سرمدی تهرانی، به صدای آمریکا گفت، این فعال مدنی روز چهارشنبه ۱۲ آذر ماه توسط نیروهای امنیتی بابلسر، بدون دریافت احضاریهای در محل کار خود بازداشت و برای سپری کردن دوران محکومیت به زندان بابل منتقل شده است.
این وکیل دادگستری که بازداشت و انتقال به زندان آقای سرمدی تهرانی را غیرقانونی میداند به صدای آمریکا گفت: «مسئله ما بحث ماده ۵۰۰ آیین دادرسی کیفری است که در آن عنوان شده محکوم علیه برای اجرای رای احضار میشود. در تبصره این ماده نیز آمده است که در صورتی که بیم فرار یا مخفی شدن باشد قاضی اجرای احکام میتواند با ذکر دلیل در پرونده دستور جلب را صادر کند. اما تا آن جایی که من مطلع هستم برای آقای سرمدی هیچ احضاریهای نرفته است؛ چون اگر احضاریه صادر و ابلاغ میشد برای من نیز ارسال میکردند.»
علی شریفزاده میگوید، موکلش «نه بیم فرار داشت و نه مخفی شدن. محل کار و زندگیش هم مشخص بود و پیشبینی نمیکردیم در اوج شیوع کرونا او را جلب کنند.» این وکیل دادگستری میگوید، باید در ابتدا احضاریه صادر میشد و اگر آقای سرمدی تهرانی مراجعه نمیکرد برای وثیقه گذار یا کفیل او احضاریه صادر میشد؛ اما متاسفانه این موارد در پرونده امیرپورنگ سرمدی تهرانی رعایت نشده است.
این وکیل دادگستری همچنین در رابطه با محکومیت این فعال مدنی به صدای آمریکا گفت، امیرپورنگ سرمدی تهرانی مرداد ۹۸ توسط اطلاعات سپاه بازداشت شد. او نهایتا پس از پایان بازجوییهای خود با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان دادرسی از زندان اوین آزاد شد. آقای سرمدی تهرانی در آذرماه سال ۹۸ توسط قاضی صلواتی ریاست شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «توهین به رهبری» مجموعا به ۸ سال زندان محکوم شد.
به گفته آقای شریفزاده این حکم اردیبهشت ماه سال جاری توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران عینا تایید شد. وی افزود که بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مبنی بر تجمیع احکام، پنج سال از این حکم به عنوان اشد مجازات برای این شهروند ساکن بابلسر به مرحله اجرا در آمده است.
لازم به ذکر است، این پرونده دارای ۱۲ متهم بوده که به پرونده دو نفر از آنها به نامهای خالد پیرزاده و رضا محمدحسینی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه رسیدگی شده است و این افراد مجموعا به ۱۲ سال و شش ماه زندان محکوم شدهاند.
علی شریفزاده، وکیل دادگستری که وکالت ۸ نفر از این شهروندان را بر عهده داشته است، به صدای آمریکا گفت، پیش از این طی ماههای گذشته احکام زندان سه هم پروندهای دیگر آقای سرمدی تهرانی نیز به مرحله اجرای گذاشته شده و عطاءالله رضایی به زندان لنگرود قم، ساسان نیک نفس به زندان تهران بزرگ، و یاسین جمالی به زندان اوین، منتقل شدهاند.
ناگفته نماند قضات این پروندهها، یعنی هم قاضی صلواتی و هم قاضی مقیسه، توسط ایالات متحده به خاطر صدور احکام ناقض حقوق بشر تحت تحریم قرار گرفتهاند و از بابت صدور احکام زندان طولانی برای منتقدان و فعالان سیاسی مشهور هستند. اغلب فعالان سیاسی و حقوقی در ایران میگویند که این قضات به جای اجرای روند قضایی، خواستههای بازجویان سپاه و اطلاعات را اعمال، و متهمان را به اشد مجازات محکوم میکنند.
وزارت خارجه آمریکا بارها برخوردهای خشونت آمیز رژیم جمهوری اسلامی با مردم ایران، از جمله فعالان مدنی، به بهانههای مختلف، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط عوامل رژیم را محکوم کرده است