ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، روز چهارشنبه ۹ بهمن در لندن ضمن قدردانی از پشتیبانی مردم بریتانیا در نزدیک به یک سالی که از حمله روسیه به کشورش میگذرد، تاکید کرد که در نهایت اوکراین برنده جنگ خواهد شد.
زلنسکی در پارلمان بریتانیا گفت: «میدانیم که آزادی پیروز خواهد شد، و روسیه شکست خواهد خورد. میدانیم که این پیروزی جهان را تغییر خواهد داد و این تغییری است که جهان دیرزمانی است به آن نیاز داشته است. بریتانیا همگام با ما به سوی مهمترین پیروزی دوران ما گام برمیدارد ... لندن از روز اول جنگ روسیه در کنار کییف ایستاده است.»
زلنسکی همچنین قصد دارد در این سفر، که دومین سفرش به خارج از کشور از زمان تهاجم روسیه در اسفند گذشته محسوب میشود، با چارلز، پادشاه بریتانیا، در کاخ باکینگهام دیدار کند. او آذر ماه برای دیدار با رئیس جمهوری آمریکا و سخنرانی در کنگره به واشنگتن سفر کرد.
صدها نفر از قانونگذاران و کارکنان پارلمان بریتانیا برای سخنرانی زلنسکی در قدیمیترین بخش پارلمان بریتانیا، یعنی سالن ۹۰۰ ساله وستمینستر، حضور داشتند.
بریتانیا یکی از بزرگترین حامیان نظامی اوکراین بوده، و تا کنون بیش از ۲.۵ میلیارد دلار سلاح و تجهیزات در اختیار آن کشور قرار داده است. دیدار رئیس جمهوری اوکراین در حالی انجام شد که ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، اعلام کرده است کشورش پرواز با جتهای جنگنده استاندارد ناتو را به خلبانان اوکراینی آموزش خواهد داد. بیش از ۱۰ هزار سرباز اوکراینی نیز در پایگاههای بریتانیا آموزش نظامی دیدهاند و بعضی از آنها کار با تانکهای چلنجر-۲ را که بریتانیا قصد دارد ارسال کند، یاد گرفتهاند.
سوناک گفت: «مایه افتخار من است که امروز این آموزش را از سربازان به تفنگداران دریایی و خلبانان جتهای جنگنده گسترش میدهیم تا اطمینان حاصل کنیم که اوکراین ارتشی دارد که در آینده میتواند از منافع خود به خوبی دفاع کند.»
آقای زلنسکی از قانونگذاران بریتانیایی خواسته است جتهای جنگنده پیشرفتهتری را در اختیار آن کشور قرار دهند. او از آمریکا هم درخواستهای مشابهی کرده است.
زلنسکی در طول جنگ تقریبا یک ساله روسیه علیه اوکراین بیشتر از طریق ویدئویی از کییف با رهبران غربی گفتگو کرده است. اما مقامات اروپایی در بروکسل پیشنهاد کردهاند که او در نشست سران رهبران بلوک ۲۷ کشور عضو اتحادیه در روز پنجشنبه شخصاً حضور یابد.
از سویی دیگر آلمان، دانمارک، و هلند روز سه شنبه اعلام کردند که قصد دارند دستکم یکصد تانک قدیمیتر و بازسازی شده لئوپارد-۱ را به اوکراین بفرستند. این تانکها از اواسط دهه ۱۹۶۰ تا اواسط دهه ۱۹۸۰ تولید شدند و پس از آماده شدن مجدد برای نبرد، در تابستان به کییف تحویل داده خواهند شد. اما وزیران دفاع آلمان، دانمارک، و هلند در بیانیهای گفتند که تسلیحات اضافی «توان نظامی بالقوه اوکراین را برای بازگرداندن تمامیت ارضی نقضشدهشان، به طور قابلتوجهی افزایش میدهد.»