عمان: تماس مستقیم میان ایران و کشورهای جنوب خلیج فارس امکان پذیر است

به ترتیب از راست: جان کری وزیر خارجه آمریکا، یوسف بن علوی وزیر خارجه عمان، کاترین اشتون مسئول(سابق) سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت جواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران به کشورهای منطقه سفر می کند. به گزارش خبرگزاری ایرنا، خانم افخم گفت این سفر در دستور کار آقای ظریف است «ولی به دلیل فشردگی برنامه ها» به پس از دیدار با آیت الله خامنه ای و عید فطر موکول شده است.

در همین حال، به دنبال توافق تاریخی اتمی ایران و قدرت های جهانی، یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان روز سه شنبه در مصاحبه با تلویزیون دولتی این کشور، از احتمال برقراری مذاکرات مستقیم میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و ایران تا پایان سال جاری میلادی خبر داده و هدف از آن را تحکیم امنیت و ثبات در منطقه توصیف کرده است. او گفت: با توافقی میان ایران و کشورهای جنوب فارس که هیچ کس در آن متضرر نباشد می توان به این هدف دست یافت.

بن علوی گفته است توافق اتمی ایران می تواند سرآغاز «فرهنگ صلح» در میان کشورهای خاورمیانه باشد.

یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان در گذشته نقش مهمی در برقراری مذاکرات اولیه میان ایران و ایالات متحده آمریکا ایفا کرد. عمان در سال ۲۰۱۳ میزبان مذاکرات مخفیانه میان مقامات ایرانی و آمریکایی بود. این ملاقات ها حتی از نزدیک ترین متحدان آمریکا در منطقه، از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس و اسرائیل مخفی نگاه داشته شد.

عمان همچنین در آزاد کردن شماری از شهروندان آمریکایی بازداشت شده در ایران، نقش داشته است. این کشور تنها عضو شورای همکاری خلیج فارس است که روابط خوبی با تهران دارد.

بن علوی پیشتر گفته بود که معتقد است توافق اتمی ایران می تواند سرآغاز روندی باشد برای حل درگیری های دیگر منطقه از جمله در عراق، سوریه، مناطق فلسطینی و یمن.

استقبال قطر از توافق اتمی

از سوی دیگر، وزیر خارجه قطر، روز چهارشنبه در مصاحبه با کریستین امانپور به شبکه خبری سی ان ان گفت توافق اتمی با ایران «نه تنها برای جهان، بلکه برای منطقه نیز اهمیت دارد.» او گفت قطر همواره بر این نظر بوده که مسئله اتمی ایران باید به شکل «صلحجویانه و از طریق گفت و گو» حل و فصل شود.