حمله موشکی به یک کشتی تجاری آمریکایی در ‌‌خلیج عدن

تصویری از چند شبه‌نظامی حوثی مورد حمایت حکومت ایران. آرشیو

تصویری از چند شبه‌نظامی حوثی مورد حمایت حکومت ایران. آرشیو

شرکت امنیت دریایی بریتانیا، آمبری، اعلام کرد که یک کشتی باری با مالکیت ایالات متحده که با پرچم یونان در حرکت بود روز دوشنبه ۳۰ بهمن در خلیج عدن از حمله موشکی به خود خبر داد و خواستار کمک نظامی شد.

سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا نیز به طور جداگانه اعلام کرد که گزارشی را در این زمینه از یک کشتی واقع در فاصله ۱۰۰ مایلی شرق بندر عدن در یمن دریافت کرده است.

بنا بر این گزارش، در نزدیکی این کشتی یک انفجار روی داده است.

در هر دو گزارش تاکید شده است که این کشتی و خدمه آن سالم هستند و در مسیر بندر بعدی قرار دارند.

رویترز به نقل از منابع وزارت کشتیرانی یونان گزارش داد که کشتی «سی چمپیون» که حامل غلات است با ۲۳ خدمه از آرژانتین به سمت عدن در حرکت بود که مورد حمله قرار گرفت.

این منابع افزوده‌اند، دو موشک به سوی این کشتی پرتاب شده بود که در هر دو مورد موشک‌ها در فاصله حدود ۱۰ تا ۱۵ متری این کشتی منفجر شدند. به گفته آنها در این حمله یک پنجره آسیب دید.

نیروهای حوثی وابسته به جمهوری اسلامی ایران از آبان امسال و با ادعای حمایت از فلسطینی‌ها در جنگ بین اسرائیل و شبه نظامیان حماس در نوار غزه، کشتی‌های تجاری بین‌المللی را در دریای سرخ، خلیج عدن، تنگه باب المندب هدف حملات پهپادی و موشکی قرار داده‌اند.

این حملات چندین شرکت ترابری را بر آن داشته که عبور از دریای سرخ را متوقف کنند و مسیر طولانی‌تر و گران‌تر دور زدن قاره آفریقا را انتخاب کنند.

جنگنده‌های آمریکایی و بریتانیایی در واکنش به اقدامات حوثی‌ها حملات تلافی جویانه‌ای را در سراسر یمن انجام دادند.

پیشتر نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد گفت که جمهوری اسلامی ایران «نمی‌تواند نقش خود در قادر ساختن [حوثی‌ها] به انجام حملات [به کشتی‌ها] و حمایت» از آنها را «انکار» کند.

در این بیانیه آمده است که از سال ۱۳۹۳ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تسلیحات پیشرفته‌ای‌ را در اختیار حوثی‌ها قرار داده است که آنها از آن تسلیحات برای حمله به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ استفاده کرده‌اند.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۴۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.

مقامات حماس از آن زمان چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان حمله‌ای اینچنین را بارها تکرار خواهند کرد. حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشته‌شده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه می‌گوید بیش از ٢٨ هزار فلسطینی ساکن غزه تاکنون کشته شده‌اند.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.