پارلمان پاکستان برای پیوستن به جنگ در یمن تصمیم می‌گیرد

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

در حالیکه جنگ برای تصرف کامل شهر عدن بین حوثی‌ها و نیروهای دولتی ادامه دارد، پارلمان پاکستان بحث بر سر پیوستن به ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان سعودی علیه حوثی‌ها در یمن را آغاز کرده است.

خواجه محمد آصف وزیر دفاع پاکستان روز دوشنبه در پارلمان آن کشور گفت که عربستان سعودی از پاکستان خواسته است برای کمک به جنگ با حوثی‌ها در یمن، نیروی زمینی، هوایی و دریایی در اختیار ائتلاف منطقه ای قرار دهد.

وزیر دفاع پاکستان گفت: «رهبری عربستان سعودی از پشتیبانی بی‌دریغ پاکستان از تمامیت ارضی آن کشور قدردانی کرده و امیدوار است پاکستان با اعزام نیروی‌زمینی، دریایی و هوایی به عملیات طوفان قاطعیت بپیوندد.»

پاکستان از حملات هوایی ائتلاف منطقه‌ای به رهبری ریاض برای کمک به بازگرداندن منصور هادی رئیس‌جمهوری مورد حمایت جامعه جهانی پشتیبانی می‌کند اما هیچ‌گونه تعهدی برای دخالت مستقیم در عملیات نظامی نکرده است. نواز شریف، نخست وزیر پاکستان گفته است که از عربستان سعودی در مقابل هرگونه حمله‌ای دفاع خواهد کرد.

حوثی‌ها که گفته می‌شود از سوی ایران حمایت می‌شوند، در ماه سپتامبر سال گذشته، صنعا پایتخت یمن را تصرف کردند و از ماه گذشته پیشروی برای تصرف شهر بندری عدن را آغاز کردند. منصور هادی که از سوی جامعه بین‌المللی، به عنوان رئیس جمهوری مشروع یمن شناخته می‌شود، پس از ترک صنعا به عدن رفت و دولت موقت یمن را در آن شهر اعلام کرد. او پس از پیشروی حوثی‌ها به سمت این شهر به عربستان سعودی گریخت.

شبه نظامیان حوثی روز گذشته ساختمان‌های دولتی و فرمانداری عدن را تصرف کردند. به گفته شاهدان، ناوهای جنگی ائتلاف بین‌المللی روز دوشنبه، مواضع حوثی‌ها در حومه این شهر را بمباران کردند. به گزارش رویترز، حملات هوایی دوازده روز گذشته نتوانسته است از پیشروی حوثی‌ها که در اتحاد با علی عبدالله صالح رئیس‌جمهوری پیشین یمن هستند، جلوگیری کند.

در همین حال، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ جهانی روز دوشنبه گفت که گرچه عربستان سعودی با ارسال کمک‌های بشردوستانه به عدن موافقت کرده است، اما این سازمان هنوز نتوانسته‌است پرواز هواپیمای حامل ۴۸ تن کمک‌های اولیه پزشکی به عدن را ترتیب دهد. این در حالی است که یکی از رهبران حوثی‌ها روز یکشنبه گفت تنها شرطی که آنها برای آغاز گفتگوهای صلح دارند، توقف حملات هوایی عربستان سعودی است و هر کشوری که در حملات هوایی به یمن شرکت نکرده است، می‌تواند بر این گفتگوها نظارت کند.