القاعده مسولیت حمله به محل اقامت سفیر ایران در یمن را بر عهده گرفت

یک مامور یمنی در حال نگهبانی در مقابل حفره ایجاد شده در ساختمان محل سکونت سفیر ایران در صنعا، پس از انفجار بمب – ۱۲ آذر ۱۳۹۳

در اثر انفجار یک بمب جاسازی شده در داخل یک خودرو در نزدیکی محل اقامت سفیر ایران در یمن، دست کم دو نفر جان خود را از دست دادند، اما مقام‌های ایرانی با کم‌اهمیت جلوه دادن این حادثه، گفتند به کارکنان ایرانی آن آسیبی نرسیده است.

ساعاتی بعد گروه تروریستی القاعده مسئولیت این حمله را به عهده گرفت.

انفجار شدید روز چهارشنبه که در محله دیپلمات‌نشین و حفاظت‌شده صنعا پایتخت یمن رخ داد، باعث ایجاد یک حفره بزرگ در دیوار ساختمان محل سکونت سفیر ایران شد و به چندین ساختمان اطراف نیز خساراتی وارد کرد. با این حال به گزارش رسانه‌های ایران، به حسین نیک‌نام سفیر ایران آسیبی نرسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز چهارشنبه در یک نشست خبری در تهران گفت «طبق آخرین اطلاعات همه کارکنان ایران در سفارت یمن سالم هستند. موضوع مهمی نبوده و جزئیات این حادثه در حال پیگیری است.»

این در حالی است که خبرگزاری فرانسه بدون افشای هویت یک مقام امنیتی یمن، از قول او نوشت یکی از نگهبانان محل اقامت سفیر ایران در این حادثه جان باخته است و خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی نوشت قربانیان انفجار امروز «نگهبانان یمنی و ایرانی» بوده‌اند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا حمله به منزل سفیر ایران در صنعا را محکوم کرد و ضمن ابراز همدردی با خانواده قربانیان این حادثه خواستار تحقیقات بیشتر درباره آن شد.

از اواخر شهریور ماه، که در پی چند هفته ناآرامی و تظاهرات اعتراضی مردم یمن به تصمیم دولت برای قطع یارانه سوخت، صنعا به دست شورشیان شیعه حوثی سقوط کرد، اختلافات قومی و سیاسی در داخل یمن و همینطور بین برخی کشورهای منطقه شدت گرفته است.

پیشروی حوثی‌‌ها در آن کشور موجب شده که بعضی از گروه‌های پیکارجو در یمن که عمدتاً سنی مذهب هستند، به گروه‌های افراطی سنی مانند القاعده گرایش پیدا کنند و با عمیق‌تر شدن شکاف‌ها بین گروه‌های شیعه و سنی، بیم آن می‌رود که یمن گرفتار جنگ داخلی شود.

برخی کشورهای منطقه بر این باور هستند که ایران از گروه‌های شیعه یمنی، بویژه حوثی‌ها، حمایت می‌کند و تهران را مسئول بروز ناآرامی‌های اخیر در یمن می‌دانند. هرچند مقام‌های ایران از گروه‌های شیعه منطقه حمایت کرده‌اند، اما تهران هرگونه دخالت در امور داخلی یمن را رد کرده است.

با این حال انفجار روز چهارشبه، نخستین حمله علیه نمایندگان ایران در یمن نیست؛ پیشتر در سال جاری، یک وابسته سفارت ایران به دست نیروهای شبه‌نظامی در یمن کشته شد و یک دیپلمات ایرانی هم همچنان در اسارت آنها بسر می‌برد.

از بعد از خلع علی عبدالله صالح از ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۱، یمن هنوز روی ثبات به خود ندیده است؛ از این رو، ایالات متحده و برخی کشورهای غربی نگران آن هستند که بی‌ثباتی در آن کشور، به تقویت گروه‌های افراطی در منطقه منجر شود.