هشدار حوثی‌ها به شهروندان آمریکایی و بریتانیایی: ظرف ۳۰ روز یمن را ترک کنید

آرشیو

شبه‌نظامیان حوثی روز چهارشنبه ۴ بهمن اعلام کردند که به کارکنان آمریکایی و بریتانیایی سازمان ملل متحد، و همچنین سازمان‌های بشردوستانه مستقر در صنعا، گفته‌اند که باید ظرف یک ماه یمن را ترک کنند.

به گزارش رویترز، علاوه بر نامه حوثی‌ها یک مقام حوثی‌ نیز روز چهارشنبه این موضوع را اعلام کرد.

در نامه‌ای که وزارت امور خارجه حوثی‌ها به پیتر هاوکینز، هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در یمن، ارسال کرد، آمده است: «باید به مقامات و کارگران دارای تابعیت ایالات متحده و بریتانیا اطلاع دهید که ظرف ۳۰ روز خود را برای ترک کشور آماده کنند.»

در این نامه همچنین به سازمان‌های خارجی دستور داده شده است که شهروندان آمریکایی و بریتانیایی را برای اقدامات مرتبط با یمن استخدام نکنند.

به نوشته رویترز، محمد عبدالسلام، مذاکره کننده ارشد حوثی‌ها، صحت نامه را تایید کرد.

سفارت آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد از گزارش‌های مربوط به این نامه آگاه است، اما نمی‌تواند از طرف سازمان ملل متحد یا سازمان‌های بشردوستانه در یمن درباره آنچه که ممکن است از مقامات حوثی دریافت کرده‌اند صحبت کند.

سفارت بریتانیا گفت که هنوز به کارکنان گفته نشده است که آنجا را ترک کنند و این سفارت در ارتباط نزدیک با سازمان ملل متحد است.

هیئت بریتانیا در یمن در بیانیه‌ای اعلام کرد: «سازمان ملل متحد از طریق مسیرهای دریایی که حوثی‌ها آنها در معرض خطر قرار می‌دهند، به مردم یمن کمک می‌کند.»

هیئت بریتانیا همچنین گفت: «هیچ کاری نباید انجام شود که مانع از توانایی آنها در ارائه خدمات شود.»

حوثی‌ها پس از نزدیک به یک دهه جنگ علیه یک ائتلاف تحت حمایت آمریکا و زیر رهبری عربستان، بخش زیادی از یمن را کنترل می‌کند.

به نوشته رویترز تصمیم حوثی‌ها برای خروج شهروندان آمریکا و بریتانیا از یمن در پی حملات آمریکا و بریتانیا به اهداف نظامی این گروه همسو با جمهوری اسلامی ایران صورت می‌گیرد.

آمریکا و بریتانیا با حمایت سایر کشورها و در واکنش به حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ حمله به مواضع حوثی‌ها را انجام می‌دهند.

حوثی‌ها می‌گویند که حملات آنها در همبستگی با فلسطینی‌های غزه است در جنگ حماس با اسرائیل است.

برخی از کارشناسان معتقدند که حملات حوثی‌ها به کشتیرانی بین‌المللی به خواست جمهوری اسلامی صورت می‌گیرد و جمهوری اسلامی به آنها در انجام این حملات کمک‌های اساسی می‌کند.

برد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی و از فرماندهان ارشد نیروی دریایی آمریکا در خاورمیانه، نیز روز دوشنبه دوم بهمن گفت که جمهوری اسلامی ایران «به طور بسیار مستقیم» در حمله‌های شبه‌نظامیان حوثی به کشتی‌ها دخالت دارد. کوپر همچنین گفت که حملات مرتبط با ایران از تهدیدات قبلی در خلیج فارس و تنگه هرمز فراتر رفته و به آب‌های سراسر خاورمیانه گسترش یافته است.

دولت آمریکا به تازگی اعلام کرده است که حوثی‌ها را به فهرست گروه‌های تروریستی باز می‌گرداند.

هواپیماهای جنگی، کشتی‌ها، و زیردریایی‌های آمریکا و بریتانیا ده‌ها حمله هوایی در سراسر یمن به تلافی حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها انجام داده‌اند. حملات حوثی‌ها کشتی‌های باری را مجبور کرده است که از دریای سرخ، که سریع‌ترین مسیر حمل‌ونقل از آسیا به اروپا است، اجتناب کنند.

پنتاگون اعلام کرد که نیروهای آمریکایی و بریتانیایی روز سه شنبه ۳ بهمن یک انبار زیرزمینی حوثی‌ها و همچنین توانایی های موشکی و نظارتی آنها را هدف قرار دادند.