http://www.youtube.com/embed/VmlezOFe4I0
پيامدهای ناشی از زمين لرزه، توفان دريائی مرگبار، و بحران اتمی ژاپن روز سه شنبه سرمايه گذاران را بشدت نگران ساخت که منجر به فروش عمده و ناگهانی و در نتيجه، کاهش قيمت سهام شد. از قيمت سهام در بازارهای بورس آمريکا، اروپا و آسيا بشدت کاسته شد.
بازارهای بورس آمريکا روز سه شنبه کار خود را با کاهش ۶ درصدی قيمت سهام پايان دادند و اين در حاليست که از ارزش داکس فرانکفورت ۳ درصد و ارزش فوتسی لندن و کک پاريس کمی کمتر از ۳ درصد کاسته شد.
ولی روز چهارشنبه افزايش ارزش سهام در بازار بورس ژاپن، قيمت شاخص های عمده سهام در بازارهای بورس آسيا را بالا برد.
ارزش سهام در بازار بورس ژاپن پس از دو روز سقوط، سرانجام روز چهارشنبه افزايش يافت. شاخص «نيک ای» توکيو، معتبرترين شاخص مالی آسيا، ۵ درصد بالا رفت. تحليل گران يکی از عوامل رونق روز چهارشنبه بازار بورس توکيو را ناشی از تزريق ۲۴۴ میلیارد دلار از سوی دولت ژاپن در اقتصاد اين کشور ميدانند. دولت ژاپن و بانک مرکزی اين کشور با تزريق پول در اقتصاد آن کشور تلاش ميکنند ثبات بازارهای مالی را تضمين کنند و به جهانيان نشان دهند که ژاپن آماده برای فعاليتهای اقتصادی است.
دولت ژاپن روز چهارشنبه ۴۳ ميليارد ديگر به اقتصاد ژاپن تزريق کرد، و جمع پول تزريق شده هفته جاری را به ۲۴۴ ميليارد دلار رساند.
پيامد های جهانی فاجعه طبيعی و بحران اتمی ژاپن بيش از هر چيز ديگر از پيوستگی و وابستگی کشورها به يکديگر و به اقتصاد جهانی حکايت ميکند.
نيکولاس سِی چنی، کارشناس مرکز مطالعات استراتژيک بين المللی اعتقاد دارد که بحرانهای کنونی ژاپن تأثيری مستقيم در نقاط مختلف جهان خواهد داشت.
او تشريح کرد که اقتصاد ژاپن از نظر صادرات و تولید پيوندی اساسی با کشورهای جهان، به ويژه کشورهای جنوب شرقی آسيا دارد. هرگونه وقفه ای در اقتصاد ژاپن ميتواند پيامدهائی مخرب برای بازارهای بورس سهام و کالا از جمله نفت و اقتصاد ساير کشورها داشته باشد.ا