در هفتمین روز از اعتصاب کارگران لاستیک بارز کرمان در اعتراض به وضعیت معیشتی و عدم توجه به مطالبات صنفیشان، چند کارگر بازداشت شدند. همزمان، رانندههای تاکسی برقی در تهران اعتصاب کردند و گروهی از جوانان اهل خوزستان در اعتراض به استخدام نشدن در شرکت نفت مارون تجمع کردند.
منابع صنفی و کارگری روز چهارشنبه ۲۱ شهریور گزارش دادند که اعتصاب کارگران شرکت لاستیک بارز در استان کرمان وارد هفتمین روز شد. در این حال، خبرگزاری کار ایران به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که شماری از کارگران معترض بازداشت شدند و در حالی که دستکم سه تن از این افراد همچنان در بازداشت هستند، مدیران کارخانه پاسخ تماس خبرنگار ایلنا را نداده است.
اعتصاب شمار قابل توجهی از کارکنان صنایع لاستیک بارز کرمان از صبح پنجشنبه ۱۵ شهریور آغاز شده و منابع صنفی گزارش دادهاند که طی هفت روز گذشته، «تمام خطوط تولید این کارخانه در هر سه نوبت کاری تعطیل بوده است.»
کارگران اعتصابکننده خواهان «حذف کسورات بیمه از مزد، افزایش و منظم شدن پرداخت پاداش تولید» و رسیدگی به وضعیت معیشتی خود هستند.
کارخانه لاستیک بارز یکی از زیرمجموعههای شرکت سرمایهگذاری سازمان تأمین اجتماعی، شستا، است و بنا بر گزارش کانال تلگرامی اعتراض مدنی بازار، «بسیاری از کارگران به استقلال و بیطرفی مقامات دولتی و قضایی» در این استان در ارتباط با این شرکت «باور ندارند.»
اختلاس و فساد مالی در شستا و زیرمجموعههای آن، پیش از این بارها نام شرکت سرمایهگذاری سازمان تأمین اجتماعی را بر صدر اخبار کشانده است.
همچنین ببینید: افشای جزئیات اختلاس و فساد مالی در شستا؛ هیئت تحقیق و تفحص، پرونده را به قوه قضاییه فرستادبر اساس این گزارش، در روزهای گذشته و پس از اعتصاب کارگران لاستیک بارز، مجتبی مصباح مدیرکل کار استان کرمان ادعا کرده بود که «دریافتی این کارگران کمتر از ۲۲ میلیون تومان نیست» و بر این اساس گفته بود که «اعتراض آنان غیرقانونی» است. در حالی که بررسی فیش حقوقی چند تن از کارگران، مزد آنان به صورت حداقلی پرداخت میشود و «با مجموع حقوق جانبی و حق اضافهکاری، کمتر از ۱۳ میلیون تومان دریافت میکنند.»
همچنین ببینید: اعتصاب صدها کارگر «لاستیک بارز» کرمان؛ یک مقام دولتی: خلاف مقررات استهمزمان با اعتصاب کارگران در کرمان، کانال تلگرامی اعتراض مدنی بازار گزارش داده که روز چهارشنبه گروهی از جوانان اهل خوزستان، در اعتراض به «عدم استخدام در شرکت نفت مارون» اعتراض کردند.
بر اساس این منبع کارگری، شماری از رانندگان تاکسیهای برقی در تهران نیز در اعتراض به «سوءمدیریت در شهرداری» و «عدم انجام تعهدات شهردار وتاکسیرانی» در خیابان بهشت روبهروی شورای شهر و شهرداری پایتخت تجمع کردند.
گسترش اعتراضات صنفی گروههای مختلف از جمله کارگران صنایع مختلف، بازنشستگان، معلمان، مالباختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی است.
جمشید اسدی، اقتصاددان، پیشتر در زمینه رشد شاخص فلاکت در ایران در گفتوگو با صدای آمریکا پیشبینی کرده است که وضعیت معیشتی و شرایط اقتصادی از آن چه که هست، بدتر نیز خواهد شد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند