صدها تن از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز روز چهارشنبه، چهارم بهمن، به اعتصاب خود ادامه دادند. این اعتصاب از روز سهشنبه سوم بهمن، در اعتراض به تعلل مدیریت مجتمع برای بازنگری در طرح طبقهبندی مشاغل آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران همچنین تجمع اعتراضی برگزار کردند.
براساس این گزارش، قرار بود که طرح طبقهبندی مشاغل کارگران این شرکت در حقوق دی ماه آنان منعکس شود اما این اقدام از سوی مدیریت انجام نشد.
ایلنا به نقل از نمایندگان کارگران نوشت اگر شرکت در اجرای طرح طبقهبندی مشاغل تعلل کند، ممکن است اثر اجرای این طرح برای سال آینده خنثی شود.
وعده اجرای این طرح در پی اعتصاب چندین روزه کارگران در دی داده شد و کارگران نیز با دادن فرصت زمانی اعلام کرده بودند که در پی تحقق نیافتن آن، دوباره اعتراض خواهند کرد.
همچنین ببینید: اجرای دو مطالبه کارگران گروه ملی فولاد اهواز؛ ایلنا: اعتصاب پایان یافتپیشتر مدیریت گروه ملی صنعتی فولاد ایران گفته بود که بر اساس طرح طبقه بندی، دستمزدها تنها ۱۰ درصد افزایش مییابد اما پس از اعتصاب و مذاکره، قرار شد که در این میزان بازنگری شود.
در کنار این موضوع، بر اساس توافق بین مدیریت و کارگران، حدود ۴۰ کارگری که مدیریت دستور ممانعت از ورود به شرکت و کار را نداشتند، به سر کار باز گشتند، و قرار شد ۱۰ میلیون تومان علی الحساب نیز تا اسفندماه به منظور اجرای همسانسازی حقوق و اجرای طرح طبقهبندی مشاغل به کارگران پرداخت شود.
در حال حاضر، مدیریت گروه ملی صنعتی فولاد ایران در دست بانک ملی ایران است و کارگران به این موضوع معترض هستند.
کانال تلگرامی صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد روز سهشنبه خبر داده بود که اعتصاب تا روز شنبه ۷ بهمن ادامه خواهد داشت.
اعتصاب و تجمع در کارخانه ککسازی طبس
شماری از کارگران کارخانه ککسازی طبس در استان خراسان جنوبی نیز با انتقاد از کاهش مزایای مزدی و رفاهی، اعتصاب، و تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، این کارگران گفتند که حدود ۳۶۰ کارگر با سوابق کاری بالا در سختترین شرایط و آلایندگی مشغول کار در این کارخانه هستند اما حداقل حقوق دریافتی، کفاف مخارج زندگی آنان را نمیدهد.
کارگران کارخانه ککسازی طبس خواستار چارهاندیشی برای حل مشکلات این کارخانه شدند و اشاره کردند: از وقتی که کارخانه ککسازی فعالیت خود را آغاز کرده است، به رغم سود به دست، کارگران دچار مشکل هستند.
آنها تاکید کردند که اگر کارخانه سود ده است، کارگران هم باید از آن سهم ناچیزی داشته باشند.
این در شرایطی است که مدیریت کارخانه ککسازی در سال جاری برخی مزایای مربوط به حق افزایش تولید، پاداش و بهرهبرداری و کمکهای غیر نقدی و رفاهی و مناسبتی که در سالهای گذشته به آنها پرداخت میشد را کاهش داده و حتی در برخی موارد بطور کامل قطع کرده است.
کارگران معترض کارخانه گفتند در شرایطی که تولید کک امسال تقریبا دو برابر سال گذشته بود، کارفرما دلیل قطع شدن مزایای مزدی را «کمبود منابع مالی» عنوان میکند.
آنها افزودند: «تا پیش از تغییرات، به طور میانگین در طول سال گذشته، مبلغی معادل ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان بابت همین مزایای و پاداش تولید به هر کارگر پرداخت شد، اما در سال جاری هنوز پرداختی، حتی بابت مناسبتها دریافت نکردهایم.»
این کارگران همچنین خواستار بازبینی و اجرای کامل طرح طبقهبندی مشاغل شدند.
در سالیان اخیر اعتراضهای کارگری در مناطق مختلف ایران گسترش یافته است.