خبرگزاری ایلنا عصر شنبه نهم دی، در هشتمین روزاعتصاب کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز از توافق نمایندگان کارگران و نمایندگان دولت و کارفرما و پایان اعتصاب خبر داد.
این خبرگزاری نوشت: «اعتراضات یک هفته اخیر کارگران گروه ملی فولاد ایران در اهواز که با توقف تولید همراه بود، پس از هفت روز طی جلسهای میان نمایندگان کارگران و نمایندگان دولت و کارفرما در استانداری خوزستان با توافق در بازنگری در اجرای طرح طبقهبندی و همسانسازی حقوق کارگران فولاد پایان یافت.»
بر اساس این توافق، حدود ۴۰ کارگری که مدیریت دستور ممانعت از ورود به شرکت و کار را نداشتند، به سر کار باز می گردند، و ۱۰ میلیون تومان علی الحساب نیز تا اسفندماه به منظور اجرای همسانسازی حقوق و اجرای طرح طبقهبندی مشاغل به کارگران پرداخت میشود.
پیشتر مدیریت گروه ملی صنعتی فولاد ایران گفته بود که بر اساس طرح طبقه بندی، دستمزدها تنها ۱۰ درصد افزایش مییابد. حال، بر اساس توافق قرار شده است که در این میزان بازنگری شود.
قبل از آن، نشست روز پنجشنبه هفتم دی، نماینده بانک ملی و مقامهای امنیتی، استانی و شهری با نمایندگان کارگران بدون دستیابی به توافق پایان یافته بود.
در این نشست، پیشنهادهای ارائه شده، از سوی کارگران ناکافی دانسته و رد شده بود.
حدود سه هزار کارگر این واحد بزرگ صنعتی از روز دوم دی در اعتراض به ممنوعیت ورود دهها تن از همکاران خود و اجرای نشدن کامل طرح طبقهبندی اقدام به اعتصاب کرده بودند.
مطالبات کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، رفع ممنوعیت ورود به شرکت کارگران تعلیق شده و بازگشت به کار کارگران اخراج شده قبلی، همسانسازی دستمزدها برابر دریافتی کارگران شرکت های فولادی همجوار و براساس هزینه زندگی خانوار ۴ نفره که نباید از ۳۰ میلیون تومان برای سال ۱۴۰۲ کمتر باشد و اجرای کامل و فوری طبقهبندی مشاغل بود.
قراردادی شدن کارگران شفق، برکناری مدیر عامل گروه، خلع مالکیت از بانک ملی، مشارکت کارگران در امر مدیریت شرکت و شفافیت ترازنامه مالی شرکت که متعلق به مردم و کل جامعه است، از دیگر مطالبات آنها اعلام شده بود.
این اعتصاب، حمایت چهار تشکل کارگری را به دنبال داشت.
سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، گروه اتحاد بازنشستگان، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری و کارگران بازنشسته خوزستان در بیانیه مشترکی با اشاره به اعتصاب طولانی مدت سالیان گذشته کارگران گروه و راهپیمایی های آنان در شهر اهواز نوشته بودند: «اکنون این نسل از کارگران گروه ملی حق دارند که با اعتراض و اعتصاب خود تولید را متوقف سازند و مدیریت را فاسد و دشمن خود خطاب کنند.»
این چهار تشکل اضافه کرده بودند که «اعتراض امروز کارگران، دفاع از هویت طبقاتی و حق حیات خود است و ادامه این اعتراضات، درس و تجربه عملیای است برای کارگران مجتمع فولاد خوزستان، ملی حفاری، شرکت نفت، شرکت گاز و پتروشیمیها و کارگران سایر کارخانهها و مراکز تولیدی که در نظام سیاسی و اقتصادی حاکم از حقوق خود بیبهره هستند. »
آنها همچنین بر لزوم ایجاد تشکلهای مستقل به شکل سندیکا یا اتحادیه از سوی کارگران تاکید کرده و گفته بودند که تشکیلات مستقل کارگری، مأمن و ابزار قدرت جمعی کارگران است.
اعتصاب و تجمع کارگران شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت خبر داد که گروهی از کارگران شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر روز شنبه در اعتراض به اجرا نشدن طرح طبقهبندی مشاغل و پایین بودن سطح دستمزدها در مقابل مدیریت این شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند.
کارگران معترض خواستار «برچیده شدن تبعیضهای موجود و پرداخت دستمزد مطابق دریافتی کارگران سایر شرکت های پتروشیمی منطقه» شدند.
در سالیان اخیر، شمار اعتراضهای کارگری و صنفی در ایران گسترش بسیاری یافته است. این اعتراضها به شکل اعتصاب، تجکع و راهپیمایی در اعتراض به پرداخت نشدن به موقع دستمزد، اخراج ها، اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل، پایین بودن سطح دستمزدها و ... انجام شدهاند.