هشتگ «یادمون نمیره» به یکی از پرکاربردترین هشتگهای ساعات گذشته در میان کاربران ایرانی توییتر تبدیل شد و عده قابل توجهی، از جمله خانوادههای کشتهشدگان اعتراضات، با استفاده از آن درباره نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی نوشتند.
فاطمه حیدری که برادرش جواد حیدری با شلیک مستقیم نیروهای جمهوری اسلامی کشته شد، در توییتی نوشت: «یادمون نمیره جواد رو از پشت سر با تیر زدید؛ دورش با اسلحه حلقه زدید و برادرم رو به جای بیمارستان بردید داخل مقر فرماندهیتون تا جون دادنش رو تماشا کنید.»
مرضیه، خواهر ابوالفضل عابدینزاده نیز بخشی از خاطره روز کشته شدن برادر نوجوانش را روایت کرد و گفت: «ما یادمون نمیره بیمارستان فارابی رو که نزدیکترین بیمارستان به دانشگاه فردوسی بود ابوالفضل رو پذیرش نکردن مأموراتون نذاشتن جراحی بشه و در حالی که خونریزی شدید داشت گفته بودین بندازینش توی حیاط تا جون بده.»
مهسا پیرایی، دختر مینو مجیدی از کشتهشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، تصاویری از پیکر بیجان مادرش و چتهای مرتبط با لحظه جان باختن او را منتشر کرد و نوشت: «مادر یادمون نمیره چه کردند با تو، چه کردند با ما! مگه میشه صحنه جان دادنت روزی جلو چشم ما نباشه!؟ مگه میشه درد نبودنت کم بشه!؟ مگه میشه ما دوباره با هم یه خانواده شاد و عاشق باشیم، وقتی هسته ما رو از بین بردن!»
محمد صابر ملکرئیسی، زندانی سیاسی پیشین، با بازنشر انیمیشنی درباره کشته شدن کودک خردسال، مونا نقیبی، به ضرب گلوله نیروهای حکومتی و جان دادنش در آغوش خواهر نوجوانش مریم، تأکید کرد: «ما یادمون نمیره فرشته کوچولوی سرزمینمون مونا نقیب هیچ وقت به دبستان نرسید.»
«قلمفرسا»، طراح و کارتونیست برنده مسابقه کاریکاتور «خامنهای برو گم شو» مجله شارلی ابدو، با انتشار طرحی درباره شلیک به چشم معترضان و با اشاره به اظهارات یکی از آنان که از فرد شلیک کننده پرسیده بود چرا حین تیراندازی میخندید، نوشت: «ما یادمون نمیره لحظه شلیک به صورت قشنگ بچههامون لبخند زدید.
برخی کاربران نیز با استفاده از هشتگ «یادمون نمیره» به موارد پیشین نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی اشاره کردهاند و علیه فراموشی نوشتهاند.
ابراهیم اللهبخشی، فعال مدنی که در واقعه حمله به درویشان گنابادی حضور داشته، نوشت: «یادمون نمیره محمد ثلاث تا آخرین لحظه گفت من بیگناهم، اما انگشتاش رو تو دادگاه شکستید و اعدامش کردید.
حساب کاربری «انانیموس» نیز با اشاره به «۴۳ سال جنایت» جمهوری اسلامی، پوستری شامل عکسهای شماری از قربانیان نقض حقوق بشر در ایران را منتشر کرد و تأکید کرد: «یادمون نمیره. ما انتقام تک تک آنها را خواهیم گرفت.»
حساب توییتری «۱۵۰۰ تصویر» که به اخبار اعتراضات و نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی میپردازد نیز، به ماهها ناپدید شدن امین بذرگر، دوست نوید افکاری و سپس پیدا شدن «چند تکه استخوان» او اشاره کرد و نوشت: «یادمون نمیره به هر دری زدیم تا کسی تو ثبت احوال پیدا بشه حداقل بگه امین بذرگر زنده است یا نه.»
و یکی از کاربران به نام پروین حیدری نیز، ویدئویی شامل پوسترهایی از جانباختگان منتشر کرده و نوشته است: «نامشان را بگو!»
در جریان این دور از اعتراضات سراسری ایران که از ۲۶ شهریور در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت نیروی انتظامی آغاز شده، بیش از ۵۲۰ تن از جمله ۷۱ کودک کشته شدهاند.
همچنین چهار تن از معترضان به نامهای محسن شکاری، مجیدرضا رهنورد، محمد مهدی کرمی، و محمد حسینی توسط قوه قضاییه اعدام شدهاند؛ اقدامی که به اذعان برخی حقوقدانها، «اشتباه» و مغایر با قانون انجام شده است.
همچنین ببینید: محسن برهانی: رای دیوان عالی در مورد قبادلو ثابت کرد اجرای حکم مجیدرضا رهنورد اشتباه بود