سازمان بهداشت جهانی از پایان دومین ماموریت تخلیه بیمارستان «ناصر» در غزه خبر داد و در مورد وضعیت حدود ۱۵۰ بیمار و پزشکی که در بحبوحه درگیریها در محل باقی ماندهاند، ابراز نگرانی کرد.
این نهاد بهداشتی میگوید بیمارستان ناصر در خان یونس، دومین بیمارستان بزرگ غزه، هفته گذشته پس از یک هفته محاصره و سپس یورش سربازان اسرائیلی کار خود را متوقف کرد.
ارتش اسرائیل از بازداشت دستکم ۱۰۰ «تروریست» از جمله ۲۰ فلسطینی شرکتکننده در حمله تروریستی ۱۵ مهر، خبر داده است و میگوید این افراد در بیمارستان ناصر مخفی شده بودند.
حساب فارسی وزارت امور خارجه اسرائیل نیز تصاویری از مهمات و سلاحهایی همچون نارنجک و خمپاره منتشر کرد و نوشت: «داروهایی با اسامی ربودهشدگان اسرائیلی پیدا کردیم. منشاء داروها در حال بررسی است.»
کارکنان سازمان جهانی بهداشت و سایر گروههای امدادی تاکنون در مجموع ۳۲ بیمار در وضعیت بحرانی از جمله کودکان مجروح و افراد فلج را از این بیمارستان خارج کردهاند.
سازمان جهانی بهداشت در شبکه اجتماعی «ایکس» نسبت به امنیت و رفاه بیماران و کارکنان بهداشتی که در بیمارستان باقی ماندهاند ابراز نگرانی کرد و تاکید کرد که «اختلال بیشتر در روند مراقبت از بیماران و مجروحان، مرگ و میر بیشتری در پی خواهد داشت.»
به گفته این سازمان، افراد باقیمانده در این بیمارستان شامل ۱۳۰ بیمار و ۱۵ پزشک هستند.
اسرائیل میگوید گروه حماس از بیمارستانها به عنوان پوشش برای فعالیتهای خود استفاده میکند. حماس این ادعا را رد میکند و میگوید این بهانه اسرائیل برای نابودی سیستم بهداشت و درمان غزه است.
اسرائیل میگوید گروه حماس از بیمارستانها به عنوان پوشش برای فعالیتهای خود استفاده میکند.
طارق جاسارویچ، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت به خبرنگاران در ژنو گفت که کارکنان این سازمان که در ماموریت نجات شرکت داشتند، مجبور بودند با چراغقوه از راهروهای به شدت تاریک و در حالی که صدای شلیک گلولهها به گوش میرسید رد شوند و بیماران را پیدا کنند.
این مقام سازمان جهانی بهداشت گفت که امدادگران مجبور بودند با پای پیاده به کمک بیماران بروند چون گودالی عمیق و گل آلود در نزدیکی محل، جاده را مسدود کرده بود.
او با اشاره به اینکه «ذخایر غذایی محدود است» تأکید کرد که مشاهده افراد در مراکز بهداشتی در شرایطی که ارائه درمان مناسب به آنها غیرممکن به نظر میرسد دلخراش است.
تلاشها برای انتقال بیماران باقیمانده ادامه دارد ولی سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که بیمارستان بدون برق و آب لوله کشی است و زبالههای پزشکی تبدیل به محل تکثیر بیماری شدهاند.
مقامات بهداشتی فلسطینی وضعیت را «فاجعهبار» توصیف کردهاند و میگویند نیروهای اسرائیلی این مرکز درمانی را به «پادگان نظامی» تبدیل کردهاند. آنها میگویند دستکم هشت بیمار عمدتا به دلیل کمبود سوخت و اکسیژن جان خود را از دست دادهاند.
درگیری میان اسرائیل و حماس که با حمله تروریستی حماس به جنوب اسرائیل در روز پانزدهم مهر آغاز شد، بیشتر از ۲/۳ میلیون نفر از جمعیت این منطقه را آواره کرده است.
در حال حاضر بیش از یک میلیون نفر از این افراد در پناهگاههای وابسته به سازمان ملل یا در چادر و جعبههای مقوایی در جنوبیترین قسمت منطقه در نزدیکی مرز با مصر زندگی میکنند.
اسرائیل میگوید هنوز ۱٣۰ گروگان حماس در غزه هستند، اگرچه احتمال دارد شماری از آنها کشته شده باشند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها شبهنظامیان حماس که تحت حمایت حکومت ایران هستند را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.