چهار مقام آگاه میگویند اسرائیل پیشبینی میکند به مدت شش تا هشت هفته دیگر به عملیات نظامی تمام عیار خود در غزه ادامه دهد.
این پیشبینی در حالی است که اسرائیل برای تهاجم زمینی به جنوبیترین شهر غزه، رفح، آماده میشود.
به گزارش رویترز، فرماندهان نظامی معتقدند که میتوانند به طور قابل توجهی به تواناییهای باقی مانده حماس در طول این مدت آسیب بزنند.
به گفته دو مقام اسرائیلی و دو مقام منطقهای که خواستند ناشناس بمانند تا بتوانند آزادانه صحبت کنند، حمله همه جانبه در طول این مدت مسیر انتقال به مرحله «کم شدت» عملیات نظامی مانند حملات هوایی «هدفمند» و عملیات نیروهای ویژه اسرائيلی را در غزه هموار می کند.
آوی ملامد، یک مقام پیشین اطلاعاتی اسرائیل و مذاکره کننده در انتفاضههای اول و دوم فلسطینیها در دهههای ۱۹۸۰ و ۲۰۰۰ میلادی گفت احتمال توجه دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائيل، به انتقادات بین المللی برای لغو حمله زمینی به رفح کم است.
او گفت رفح آخرین سنگرگاه حماس است و گردانهایی از حماس در رفح باقی ماندهاند و اسرائیل برای دستیابی به اهداف خود در این جنگ باید آنها را متلاشی کند.
از سوی دیگر، رویترز به نقل از شاهدان در لبنان گزارش داد که روز دوشنبه دو حمله هوایی در نزدیکی شهر ساحلی غازیه در حدود ۶۰ کیلومتری شمال مرز لبنان با اسرائیل انجام شد.
اسرائیل به طور مرتب مناطق جنوب لبنان را در پاسخ به حملات گروه حزب الله بمباران کرده است اما به ندرت در شمال منطقه مرزی حملاتی انجام داده است.
«اقدامات فوق العاده» برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان
وزیر دفاع اسرائیل، یوآف گالانت، روز جمعه گفت ارتش اسرائیل در حال برنامهریزی عملیاتی در رفح برای هدف قرار دادن جنگجویان، مراکز فرماندهی و تونلهای حماس است. او اما هیچ جدول زمانی برای این کارزار نظامی نداد.
گالانت تاکید کرد که «اقدامات فوق العادهای» برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان در حال انجام است.
گالانت در یک نشست خبری گفت ۲۴ گردان منطقهای در غزه وجود داشت که اسرائيل ۱۸ گردان را متلاشی کرد و اکنون رفح کانون جدید حماس است.
رهبران جهان نگران بروز یک فاجعه انسانی در پی حمله اسرائيل به رفح هستند.
یکی از مقامات حماس که در قطر مستقر است به رویترز گفت که این گروه تخمین زده است که ۶هزار جنگجو را در جریان درگیری چهار ماهه از دست داده است. اسرائيل میگوید ۱۲هزار جنگجوی حماس را کشته است.
این مقام حماس که خواست نامش فاش نشود، گفت که این گروه حاکم بر غزه میتواند به جنگ ادامه دهد و برای یک جنگ طولانی در رفح و غزه آماده است.
او گفت: «نتانیاهو گزینههای سختی دارد و گزینه های ما نیز [سخت است.] او می تواند غزه را اشغال کند اما حماس همچنان ایستاده و می جنگد. او به اهداف خود برای کشتن رهبری حماس یا نابودی حماس دست نیافته است.»
اسرائيل گفته است برای دستیابی به این اهداف جنگ ادامه دارد.
حماس با حمله ناگهانی خود در ۱۵ مهر به جنوب اسرائيل آتش جنگ غزه را روشن کرد.
آن زمان جنگجویان حماس به طور ناگهانی از نوار غزه به جنوب اسرائیل حمله کردند و ۱۲۰۰ نفر را کشتند و ۲۵۳ گروگان را گرفتند. این حمله باعث بمباران تلافیجویانه گسترده اسرائیل و تهاجم زمینی شد که طبق آمار مقامات حماس منجر به کشته شدن بیش از ۲۸هزار فلسطینی شده است.
بخش زیادی از غزه در حمله اسرائیل به ویرانه تبدیل شده است. درگیریها در شهر جنوبی خان یونس ادامه دارد و درگیریهای پراکنده همچنان در مناطق شمالی که در ظاهر پاکسازی شدهاست، ادامه دارد.
بیش از ۸۵ درصد از ۲.۳ میلیون نفر ساکن غزه بیخانمان شدهاند و بیشتر آوارگان به دنبال سرپناه به رفح رفتهاند. رفح پیش از جنگ حدود ۳۰۰هزار نفر را در خود جای داده بود.