همزمان با گزارشها درباره قطع برق در مناطق مختلف ایران از جمله در تهران، کاربران رسانههای اجتماعی از اعتراضات مردمی علیه جمهوی اسلامی و سر دادن شعارهای ضد حکومتی خبر میدهند.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در برخی رسانهها در ایران، در ۲۴ ساعت منتهی به دوشنبه ۱۶ مرداد، برق در برخی مناطق مرکز، غرب، شرق، و شمال پایتخت از جمله بلوار فردوس، جنتآباد، شهران، پاسداران، و هفتتیر، به طور «مکرر» قطع شد.
روزنامه شرق، دوشنبه در گزارشی با تأکید بر این که «قطع برق در تهران محدود به چند محله نیست»، این پرسش را مطرح کرده که آیا «وزارت نیرو جیرهبندی برق را باز هم شروع کرد؟»
برخی فعالان حوزه صنعت پیش از این گفتهاند که مقامات مسئول با قطع برق شهرکهای صنعتی موجب ضرر و زیان مشاغل میشوند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
در همین رابطه، گروهی از کاربران رسانههای اجتماعی به قطعی برق واکنش نشان دادهاند و گزارشهای شهروندی درباره آن منتشر کردهاند.
اعتراض به قطعی برق، با گران شدن نان در ۱۳ استان و همچنین قطعی آب در برخی مناطق همراه شده است.
بر اساس برخی ویدئوهای منتسب به قطعی برق تهران، گروهی از شهروندان همزمان با قطع برق پایتخت، شعارهایی علیه جمهوری اسلامی از جمله «مرگ بر خامنهای» و «مرگ بر حکومت بچهکش» سر دادهاند.
ابوذر زمان، فعال مدنی، در این زمینه در توییتی نوشت: «یک دقیقه بعد از این که برق رفت، صدای شعارها توی محل بعد از چند ماه بلند شد.»
همزمان، گزارشهای شهروندی از تبریز نشان میدهد پس از چند روز پیاپی قطعی آب در برخی مناطق مرکز استان آذربایجان شرقی، گروهی از شهروندان شامگاه دوشنبه ۱۵ مرداد با اعتراض در خیابان به زبان ترکی شعار میدهند «ما برای نوشیدن آب میخواهیم.»
رضا مظاهری، فعال سیاسی نیز با اشاره به گرانی نان در ۱۳ استان، نوشت: «خیلی از شهرها برق ندارند. حدود نصف تهران برق ندارد. آب در تبریز و چند شهر دیگر قطع شده. یقین دارم بالأخره از یک جایی که هیچ کس فکرش را نمیکند شروع خواهد شد.»
جواد حیدریان، روزنامهنگار، نیز با تأکید بر این که «قطع برق اغلب مناطق تهران خیلی ترسناک بود»، در توییتی گفت: «همه چیز به نظرم نگرانکننده است. زیرساختهای کشور از بین رفته و مدیریت کارآمدی شاهد نیستیم. چشمانداز روشن نیست بلکه در نظرم تاریک است.»
احسان بداقی، روزنامهنگار، نیز به قطعی همزمان فیلترشکنها با قطعی برق اشاره کرده است.
مسعود یوسفنژاد، سردبیر وبسایت «زومیت»، نیز در توییتی انتقادی وضعیت موجود را «شرمآور» خواند و نوشت، «همه را مجبور کردهاند سرویسهایشان را داخل کشور بیاورند» و به همین واسطه «هزار و یک هزینه» به آنها «تحمیل کردهاند»، اما «یک برق دیتاسنتر را نمیتوانند تأمین کنند.»
پیش از این و همزمان با اعلام تعطیلی دو روزه سراسری در ایران، مرضیه محمودی، سردبیر تجارتنیوز، در توییتی گفته بود که علت تعطیلی گرمای هوا نیست و «ابرقدرت منطقه برق ندارد.»
همچنین ببینید: واکنش کاربران به تعطیلی دو روزه در ایران: «ابرقدرت منطقه» برق نداردیک روزنامهنگار ساکن ایران ۳۰ خرداد در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا گفته بود که کشور در وضعیت مشابه «شوروی در سالهای نزدیک به فروپاشی» قرار گرفته است.
با نزدیک شدن به سالگرد کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، در میان مقامات جمهوری اسلامی نگرانیهایی نسبت به تکرار اعتراضات سراسری وجود دارد. چنان که حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران در روزهای پیشین اعتراضات زن، زندگی، آزادی را «قویترین، خطرناکترین، و جدیترین» «پیکار» بر ضد جمهوری اسلامی در عرصه «جهانی» دانسته و نسبت به تکرار آن در سالگرد کشته شدن مهسا امینی هشدار داده است.
همچنین ببینید: هشدار فرمانده سپاه درباره تکرار اعتراضات و «قویترین پیکار» علیه جمهوری اسلامی