اختصاصی؛ هشدار سخنگوی ارتش اسرائیل: هر «حمله و تجاوز» واکنش قاطع ما را به همراه دارد

کمال پنحاسی، سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل

سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل در گفت‌و‌گو با صدای آمریکا ضمن خودداری از تا‌ٔیید یا تکذیب دست‌داشتن اسرائیل در کشته‌شدن رضی موسوی، از بلندپایه‌ترین مقامات سپاه پاسداران، در سوریه، اعلام کرد هرگونه حمله به مرزهای اسرائیل با واکنش قاطع ارتش این کشور مواجه خواهد شد.

حکومت ایران کشته‌شدن رضی موسوی، عضو بلند پایه سپاه و «مسئول ارسال سلاح به شبه‌نظامیان طرفدار جمهوری اسلامی در سوریه و حزب‌الله لبنان»، را به اسرائیل نسبت داده و این کشور را به اقدام تلافی‌جویانه تهدید کرده است.

کمال پنحاسی، سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل، روز سه‌شنبه ۵ دی در گفت‌و‌گو با کامبیز توانا از بخش فارسی صدای آمریکا با اشاره به تلاش جمهوری اسلامی و «گروه‌های نیابتی‌اش» برای گسترش جنگ به ویژه در مرزهای شمالی اسرائیل، تاکید کرد که هرگونه تجاوز و حمله به مرزهای اسرائیل با «پاسخ سخت و قاطع» ارتش این کشور مواجه خواهد شد.

این مقام اسرائیلی در بخشی از اظهاراتش نسبت به آمار منتشر شده از سوی گروه‌های حماس و جهاد اسلامی درباره تعداد تلفات و مجروحان جنگی در غزه نیز ابراز تردید کرد.

مقام‌های حکومت غزه که کنترل آن در دست گروه شبه نظامی حماس است می گویند در حملات اسرائيل دست کم ۲۰ هزار تن، که اکثر آنها غیر نظامی هستند، کشته شده‌اند.

سخنگوی ارتش اسرائیل به طور مثال با اشاره به خبر حمله به یکی از بیمارستان‌های غزه در هفته‌های ابتدایی جنگ که نخست به اسرائیل منسوب شده بود، اعلام کرد که در پی ارزیابی‌های صورت گرفته آمار واقعی تلفات ناشی از این رویداد بسیار کمتر از ارقام اعلام‌شده از سوی مسئولان این منطقه بوده است.

در پی اصابت موشک به بیمارستان الاهلی غزه در اواخر مهر نیروهای حماس در ابتدا اسرائیل را به حمله به این بیمارستان متهم کردند اما چند روز بعد بررسی شواهد موجود نشان داد که «این انفجار از سوی گروه‌های فلسطینی صورت گرفته و میزان تلفات آن بسیار کمتر از آمار اعلامی مسئولان حماس بوده است.»

سخنگوی ارتش اسرائیل در گفت‌و‌گو با صدای آمریکا با اشاره به گذشت بیش از ۸۰ روز از آغاز جنگ، اعلام کرد که همچنان ۱۲۹ تن از ساکنان عمدتا غیرنظامی این کشور در اسارت گروه‌های حماس و جهاد اسلامی بسر می‌برند و تاکنون هیچ نهاد بین‌المللی از جمله سازمان صلیب سرخ نتوانسته‌ است با این اسراء دیدار کرده و از وضعیت آنها آگاهی یابد.

این مقام اسرائیلی تاکید کرد که تمام تلاش این کشور بر سلامت این افراد و بازگشت آنها به خانواده و کشور متمرکز است.

سخنگوی ارتش اسرائیل در بخشی از اظهاراتش، اعضای گروه حماس را به سوءاستفاده از محموله‌های ارسالی کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه متهم کرد و گفت که آنها از سوخت، مواد دارویی، و غذایی برای پیشبرد «اهداف خرابکارانه»‌ بهره می‌برند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

گفتگو با سخنگوی ارتش اسرائیل درباره آخرین تحولات جنگ و واکنش به اقدام احتمالی جمهوری اسلامی

در پی حمله تروریستی حماس و جهاد اسلامی به اسرائیل در ۱۵ مهر‌ دست‌کم ۱۲۰۰ اسرائیلی عمدتا غیرنظامی کشته و حدود ۲۴۰ نفر از ساکنان این کشور از جمله، کودکان، زنان، و سالمندان توسط حماس ربوده شدند. به دنبال این حمله، اسرائیل حملات به نوار غزه، تحت حکومت گروه حماس، را آغاز کرد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد، روز جمعه، اول دی، با تصویب قطعنامه‌ای خواستار افزایش ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه شده است.

همچنین ببینید: قطعنامه شورای امنیت برای کمک‌رسانی به غزه تصویب شد


آمریکا، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها گروه حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌اند.