وریشه مرادی، زندانی سیاسی که در بند زنان زندان اوین به سر میبرد، اعلام کرد که در اعتراض به محرومیتهای ایجاد شده برای او و همچنین اجرای اعدامها توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی، اعتصاب غذا میکند.
منابع خبری و حقوق بشری روز پنجشنبه ۱۹ مهر گزارش دادند که این زندانی سیاسی گفته است که در اعتراض به افزایش میزان صدور و اجرای اعدامها در ایران، و همچنین در اعتراض به بلاتکلیفی و محرومیتهای ایجاد شده برای خودش، «اعتصاب غذای نامحدود» میکند.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده وریشه مرادی با تأیید این خبر به هرانا، ارگان رسانهای مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گفت که او «در اعتراض به تداوم بازداشت و بلاتکلیفی خود، همچنین محرومیت از ملاقات با خانواده و وکیل که از اواسط اردیبهشت سال جاری به دستور قاضی ابوالقاسم صلواتی، صادر شده و افزایش احکام اعدام در ایران، دست به اعتصاب غذا زده است.»
همچنین ببینید: وریشه مرادی همچنان از حق ملاقات و تماس با وکلای خود محروم استوریشه مرادی، زندانی سیاسی با اتهام «بغی» از طریق عضویت در یکی از احزاب کُرد مخالف جمهوری اسلامی در زندان به سر میبرد.
نخستین جلسه دادگاه او روز ۲۷ خرداد سال جاری در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست ابوالقاسم صلواتی و با حضور وکلای این متهم و جلسه دوم روز ۱۴ مهر برگزار شده است.
خانم مرادی ۱۰ مرداد سال گذشته به دست مأموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی در حومه سنندج بازداشت شد و به تهران انتقال یافت. او دی همان سال پس از پایان دوره بازجویی از بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان برده شد.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی پیش از این شماری از زندانیان سیاسی و عقیدتی را با اتهام «بغی» به اعدام محکوم کرده و برخی از آنان را در سالهای گذشته اعدام کردهاند.
مرداد امسال، مقامات قضایی جمهوری اسلامی شش زندانی از جمله مالکعلی فدایینسب، فرهاد شاکری، عیسی عیدمحمدی، عبدالحکیم عظیم گرگیج، عبدالرحمن گرگیج و تاجمحمد خرمالی را به اتهام «بغی» به اعدام محکوم کردند.
این شش نفر نخستین بار در سال ۱۳۹۸ در شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی محمود داوود آبادی، بابت عضویت در گروه «سلفی حزب الفرقان» و عضویت در «جبهه همبستگی ملی اهل سنت ایران» با اتهام «بغی» و حکم اعدام روبرو شده بودند.
همچنین ببینید: حکم اعدام شش زندانی به اتهام «بغی» در دیوان عالی کشورتایید شدهمچنین، شریفه محمدی و پخشان عزیزی، دو زندانی سیاسی زن نیز با حکم اعدام در حال حاضر در زندان به سر میبرند.
همچنین ببینید: نگرانی سازمانهای حقوق بشری از اعدامهای بیشتر در آستانه دومین سالگرد کشته شدن مهسا امینیصدور این احکام، انتقادهای گسترده سازمانهای حقوق بشری و صنفی در جهان را به دنبال داشته است.