آمریکا مین‌های ضدنفر به اوکراین می‌فرستد

آرشیو

همزمان با حملات گسترده روسیه و اوکراین علیه یکدیگر در روز چهارشنبه ۳۰ آبان، یک مقام آمریکایی تایید کرد که ایالات متحده به زودی مین‌های ضد نفر را به اوکراین ارسال خواهد کرد.

این مقام آمریکایی گفت: اوکراین باید متعهد شود که از مین‌های ضد نفر تنها در مناطقی از خاک اوکراین که غیرنظامیان در آن زندگی نمی‌کنند، استفاده کند.

او همچنین گفت که این مین‌ها با باتری کار می‌کنند و پس از اتمام باتری (ظرف چند ساعت یا چند هفته) دیگر منفجر نخواهند شد.

پیش از اعلام این خبر، نیروهای اوکراین در اوایل روز سه‌شنبه ۲۹ آبان با موشک‌های دوربرد «اتکمز» که آمریکا اجازه استفاده از آن‌ها را صادر کرده بود، به انبارهای مهمات در منطقه بریانسک روسیه حمله کردند.

در این ارتباط، وزارت دفاع روسیه از سرنگون کردن ۵ فروند موشک «اتکمز» و آسیب زدن به یک فروند دیگر خبر داد و گفت که این حملات تلفات جانی نداشته است.

در همین حال، ستاد کل ارتش اوکراین بدون اشاره به نوع سلاح‌های استفاده شده، از حمله به «انبارهای حاوی مهمات ارتش اشغال‌گران روسی» در بریانسک خبر داد و افزود که این حمله باعث «۱۲ انفجار ثانویه و انفجار در منطقه هدف» شد.

در همین ارتباط، یک مقام اوکراینی به شرط ناشناس ماندن هویتش، استفاده از سیستم تسلیحاتی ساخت آمریکا را تایید کرد.

در این حال، دو مقام ایالات متحده روز سه‌شنبه به صدای آمریکا گفتند که سیاست منع استفاده اوکراین از سلاح‌های دوربرد ارائه شده توسط ایالات متحده «تغییر کرده است.»

بر اساس این گزارش، جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز یکشنبه ۲۷ آبان در مواجهه با اعزام حدود ده هزار سرباز کره‌شمالی که برای کمک‌ به نیروهای روسی در جنگ با نیروهای اوکراینی به روسیه رفته‌اند، به اوکراین اجازه داد از موشک‌های دوربرد برای هدف قرار دادن اهداف نظامی در داخل روسیه استفاده کند.

نیروهای اوکراینی در هفته‌های اخیر بخش‌هایی از منطقه کورسک روسیه را تصرف کرده‌اند.

در این میان، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، در دکترین هسته‌ای این کشور تغییراتی اعمال کرد که بر اساس آن، حمله متعارف به روسیه توسط هر کشوری که توسط یک قدرت هسته‌ای پشتیبانی شود، یک حمله مشترک تلقی شده و می‌تواند منجر به پاسخ هسته ای شود.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی دولت روسیه، در پاسخ به این پرسش که آیا تجدیدنظر در این دکترین هسته‌ای در پاسخ به مجوز موشکی آمریکا صادر شده است، گفت که ولادیمیر پوتین می‌خواهد که این دکترین «منطبق با وضعیت فعلی» به روز رسانی شود.

او ادعا کرد گفت که هدف از این اقدام آن است که دشمنان احتمالی این نکته را درک کنند که در صورت حمله به روسیه یا متحدانش، «انتقام‌جویی اجتناب‌ناپذیر است.»

در مقابل، شورای ملی امنیت ایالات متحده اعلام کرد که کاخ سفید نیازی به تغییر موضع خود نمی‌بیند و این کار را «لفاظی‌های غیرمسئولانه روسیه» دانست.

بر اساس این گزارش، جو بایدن دو ماه دیگر قدرت را ترک می کند و مشخص نیست که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب ایالات متحده، در برابر جنگ روسیه با اوکراین چه موضعی اتخاذ خواهد کرد.

آقای ترامپ پیشتر در مبارزات انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده گفته بود که این جنگ را حتی پیش از آن‌که به قدرت برسد، پایان خواهد داد.

در همین حال، وزارت دفاع روسیه روز چهارشنبه از رهگیری و سرنگونی حدود ۵۰ پهپاد اوکراینی خبر داد.

نیروی هوایی اوکراین هم ضمن اعلام حمله روسیه با ۱۲۲ پهپاد، از سرنگون کردن ۵۶ فروند از آن‌ها خبر داد.

جنگ دو کشور پس از تهاجم نیروهای روسیه به اوکراین در روز پنجم اسفند سال ۱۴۰۰ آغاز شد.

روسیه بخش‌هایی از خاک اوکراین را اشغال کرده است.