لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۱

رئیس‌ جمهوری کره‌جنوبی «احتمال ارسال اسلحه به اوکراین» را رد نکرد


جنگ روسیه علیه اوکراین.
جنگ روسیه علیه اوکراین.

رئیس جمهوری کره جنوبی احتمال ارسال اسلحه از کشورش برای نیروهای اوکراینی را رد نکرد.

یون سوک یول، روز پنجشنبه ۱۷ آبان در یک کنفرانس مطبوعاتی در سئول گفت دولت او بسته به میزان مشارکت کره شمالی در جنگ روسیه علیه اوکراین، «به تدریج استراتژی حمایتی» خود را در مراحل مختلف تنظیم می‌کند.

مقامات کره جنوبی و ایالات متحده گفته اند که کره شمالی بیش از ده هزار سرباز در منطقه کورسک روسیه مستقر کرده است.

این در حالی است که وزارت دفاع اوکراین روز سه‌شنبه ۱۵ آبان اعلام کرد که ارتش این کشور برای نخستین بار با نیروهای اعزامی کره‌شمالی به روسیه که برای جنگ با اوکراین در جبهه‌‌های جنگ مستقر شده‌اند، درگیر شده است.

به دنبال انتقال این نیروها به اوکراین در آستانه هزارمین روز جنگ، این نخستین بار است که یک مقام اوکراینی از حمله به نیروهای اعزامی کره‌شمالی سخن می‌گوید.

ارتش روسیه در روز پنجم اسفند سال ۱۴۰۰ به اوکراین حمله کرد و مناطقی را به اشغال در آورد. نیروهای اوکراینی نیز حدود سه ماه پیش در عملیاتی در کورسک روسیه، اقدام به پیشروی کردند و بخش‌هایی از این منطقه را تصرف کردند.

آندری کووالنکو، رئیس اداره مبارزه با اطلاعات نادرست در شورای امنیت اوکراین، در کانال تلگرام نوشت: نخستین واحدهای کره‌شمالی در منطقه کورسک گلوله باران شده اند اما جزئیات بیشتری در این مورد ارائه نکرد.

پیشتر دولت های غربی احتمال داده بودند که سربازان کره‌شمالی به منطقه مرزی کورسک اعزام شوند؛ جایی که حمله سه ماهه ارتش اوکراین باعث اولین اشغال خاک روسیه از زمان جنگ جهانی دوم و باعث شرمساری کرملین شده است.

ارزیابی‌های اطلاعاتی ایالات متحده، کره‌جنوبی و اوکراین حاکی از این است که بیش از ۱۲ هزار نیروی رزمی کره شمالی بر اساس پیمان نظامی با مسکو به جبهه‌های جنگ این کشور با اوکراین اعزام می‌شوند.

در این حال، کیفیت رزمی و تجربه سربازان کره‌شمالی ناشناخته است.

در همین حال، وزارت دفاع بریتانیا روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی «ایکس» اعلام کرد که پیشروی‌های روسیه اخیراً شتاب گرفته و در برخی مناطق مانند دونتسک تا ۹ کیلومتر افزایش یافته است.

در این بیانیه آمده که روسیه سربازان بیشتری در اختیار دارد و علی‌رغم تلفات سنگین، با به کار گیری نیروهای جدید همچنان به فشار بر اوکراین ادامه می‌دهد.

روسیه در سال گذشته ابتکار عمل میدان نبرد را در دست گرفت و مقامات اوکراینی مدت‌ها است که از کند بودن پشتیبانی نظامی غرب ابراز نارضایتی می‌کنند.

در اواخر مهرماه، واحدهای نظامی روسیه، نیروهای اوکراینی را از ووله‌دار، شهری مهم از نظر تاکتیکی و دفاعی در شرق اوکراین، بیرون راندند. اهداف بعدی روسیه احتمالاً مرکز لجستیکی کلیدی پوکروفسک و شهر مهم استراتژیک چاسیو یار هستند.

در این میان، روسیه به حملات هوایی دوربرد خود به مناطق غیرنظامی اوکراین ادامه داده است؛ از جمله در حمله صبح روز سه‌شنبه به شهر جنوبی زاپوریتژیا ۶ تن کشته و ۱۶ تن مجروح شدند.

آندری یرماک، رئیس دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین، گفت که حملات روسیه باید با اقدامی قوی متوقف شود و در تلگرام نوشت: «موضعی قوی‌تر از سوی متحدان غربی مورد نیاز است.»

در این حال، وزرای خارجه گروه هفت و سه متحد کلیدی آن روز سه‌شنبه اعلام کردند که به شدت نگران استقرار نیروهای کره‌شمالی در روسیه و احتمال استفاده از آنها در جنگ علیه اوکراین هستند.

آن‌ها در بیانیه‌ خود گفتند: «حمایت مستقیم کره‌شمالی از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین، علاوه بر نشان دادن تلاش‌های مذبوحانه روسیه برای جبران خساراتی که متحمل شده است، نشان‌دهنده گسترش خطرناک درگیری خواهد بود.»

این بیانیه علاوه بر اعضای اصلی گروه ۷؛ یعنی آمریکا، ژاپن، ایتالیا، بریتانیا، آلمان، فرانسه و کانادا، توسط سه کشور کره‌جنوبی، استرالیا و نیوزلند نیز امضا شده است.

در این بیانیه، افزایش همکاری نظامی بین کره‌شمالی و روسیه، از جمله استفاده موشک‌های بالیستیک کره‌شمالی توسط روسیه «به شدیدترین وجه ممکن» محکوم شده و قول همکاری با شرکای بین‌المللی «برای پاسخی هماهنگ به این تحول جدید» داده شده است.

XS
SM
MD
LG