آنتونی بلینکن، وزیر امورخارجه آمریکا، روز سهشنبه ۱۹ دی، در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و اعضای کابینه جنگی او، از آنان خواست که از وارد شدن آسیب به غیر نظامیان فلسطینی در جنگ غزه پرهیز کنند و مسیر ایجاد یک کشور فلسطینی را حفظ کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای بلینکن که در سفر اخیر خود به منطقه، با رهبران شماری از کشورها دیدار و در مورد حکومت آینده در غزه و ادغام آن در خاورمیانه گفتگو کرد، پیشتر گفته بود که به دنبال «راهی رو به جلو» است.
دیدار وزیر امور خارجه ایالات متحده ابتدا به طور خصوصی با آقای نتانیاهو و سپس با اعضای کابینه جنگی او در پایگاه نظامی کیریا در تلآویو انجام شد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در بیانیهای خبر داد که آنتونی بلینکن با تکرار حمایت دولت جو بایدن از حق اسرائیل برای جلوگیری از تکرار حملات، بر اهمیت پرهیز از آسیب بیشتر به غیر نظامیان و حفاظت از زیرساختهای غیرنظامی در غزه تاکید کرد.
آقای بلینکن همچنین با تلاش برای کاهش تنشهای منطقهای، درباره برنامههایی برای حکومت آینده غزه که میتواند به همسایگان اسرائیل مربوط باشد، گفتگو کرد.
او روز دوشنبه ۱۸ دی، در عربستان سعودی گفته بود که کشورهای منطقه خواهان همبستگی با اسرائیل هستند اما تنها در صورتی که برنامهها شامل «مسیری عملی» به سوی یک کشور فلسطینی در آینده باشد.
وزیر امور خارجه آمریکا پیشتر در دیدار با اسحاق هرتزوگ، رئیسجمهور، و اسرائیل کاتز، وزیر خارجه جدید اسرائیل، گفته بود که فرصتهایی برای همبستگی و ارتباط منطقهای وجود دارد «ولی ما باید از این لحظه بسیار چالش برانگیز عبور کنیم.»
متیو میلر در بیانیه خود اعلام کرد که آقای بلینکن در دیدار با بنیامین نتانیاهو بار دیگر بر «ضرورت صلحی پایدار و ماندگار برای اسرائیل و منطقه، که شامل در نظر گرفتن یک کشور فلسطینی » باشد، تاکید کرده است.
آنتونی بلینکن همچنین با خانواده گروگانهایی که در دست شبهنظامیان حماس هستند، ملاقات کرد و از «تلاشهای بیوقفه» برای بازگرداندن آنها سخن گفت.
دهها تظاهر کننده در خارج از هتل محل ملاقاتهای او تجمع کردند و خواستار برقراری آتشبس برای آزادی گروگانها شدند.
اسرائیل می گوید که از حدود ۲۴۰ نفری که ابتدا به گروگان گرفته شده بودند، هنوز بیش از ۱۳۰ تن در غزه زندانی هستند.
در حمله ناگهانی شبهنظامیان حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر، دستکم ۱۲۰۰ تن که اکثر آنها عیر نظامی بودند، کشته شدند. پس از آن، اسرائیل نوار غزه را محاصره و حملات خود را با هدف نابودی حماس آغاز کرد.
به گفته وزارت بهداشت غزه، که کنترل آن در دست حماس است، درپی حملات اسرائیل، تاکنون حدود ۲۳ هزار فلسطینی کشته شدهاند.
وزارت بهداشت غزه میگوید اسرائیل پس از روز ۱۵ مهر با بمباران نوار غزه و حملات زمینی خود، بیش از ۲۳ هزار تن را بیشتر آنها زن و کودک هستند، به قتا رسانده است.
این در شرایطی است که اسرائیل بارها این گروه شبه نظامی را به استفاده از غیر نظامیان به عننوان سپر انسانی متهم کرده و گفته است که حماس از ساختمانهای غیر نظامی مانند مدارس و بیمارستانها نیز برای عملیات نظامی استفاده میکند.
جماس در فهرست گروههای تروریستی آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا، ژاپن و چند کشور دیگر جهان قرار دارد.